Norrländsk friidrott förstärker organisationen, inrättar nya FC Norrland


Pressmeddelande 2006-11-28

Norrländsk friidrott förstärker organisationen, inrättar nya FC Norrland

För att kraftsamla Norrländsk friidrott, mot en mera gynnsam utveckling, påbörjades i nov. 2005 en översyn av organisationen. Förslaget blev att avveckla Norrlandsregionen och FC Norr´s verksamheter och föra över resp. verksamheter/ansvarsområden till en ny organisation med namnet FC NORRLAND. Beslut om denna nya organisation togs vid Norrlandsregionens årsmöte i söndags den 26/11. Efter en noggrann genomgång av förslaget var samtliga ombud eniga och beslutet togs med acklamation. En interimsstyrelse på fem personer valdes och dessutom en valberedning. Dessa får nu i uppgift att besätta de fyra arbetsgrupper som aktivt ska jobba med friidrottens utveckling i Norrland. (TÄVLING/STRATEGI/LÄGER-TRÄNING/UTBILDNING)

Den gångna helgen samlades ett 50-tal friidrottsledare i Umeå för den årliga Norrlandskonferensen i friidrott. Huvudman för konferensen är Norrlandsregionen i friidrott som bildades 1969. Regionen har haft ett övergripande regionalt samordningsansvar i bl.a. olika tävlingsfrågor men också samordnat distrikten (Gästrikland, Hälsingland, Medelpad, Jämtland/Härjedalen, Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten) i andra övergripande frågor.

Omkring VM 1995 i Göteborg inrättades s.k. FC – Friidrottscentrum i åtta olika områden (f n är dessa sju till antalet: Skåne/Växjö/Väst/Öst/Mellan/Gävle-Dala/Norr). Dessa tillkom för att med begränsade medel försöka punktmarkera viktiga delar av ungdoms utveckling avseende tränarutbildning och läger/uppföljning av ungdomar 15-17 år. FC Norr består av de fem nordligaste distrikten.

Den nya organisationen startar sin verksamhet 1/1 2007 och kommer att ha ett extra årsmöte någon gång i mars. Norrlandskonferensen kommer att leva vidare som en viktig träffpunkt för friidrottsledare i norr om än med lite annorlunda utseende, upplägg och arbetsformer.

Med vänlig hälsning

Per Jutterström, verksamhetsledare FC Norr  Ivar Söderlind, ordf Norrlandsregionen

070-515 14 21, per.jutterstrom@telia.com     ,                     070-606 11 23, ivar.soderlind@soc.umu.se

 

Stefan Kanerva, ordf (Ångermanland)                                  Åke Saloniemi, ledamot (Norrbotten)

070-258 52 68, stefan.kanerva@kramnet.se                         070-361 04 85, noid@algonet.se

 

Lars Nilsson, ledamot (Medelpad)                                       Per Andersson, ledamot (Västerbotten)

060-12 50 92, lars.swe@gloclanet.net                                 070-653 15 92, per.andersson@kagehus1.se

Johan Norberg, ledamot (Jämtland/Härjedalen)

070-533 17 91, johan.norberg2@comhem.se

Första sidan