Kristoffer Österlund länsbäst i friidrott enligt sportjournalisterna

Västerbottens sportjournalister har röstat fram årets idrottare i Västerbotten 2007. Kristoffer Österlund, IFK Umeå kom på 12:e  plats totalt och var högst placerad av länets friidrottare. Näst bäste friiidrottare var Lena Aruhn, Ume FI med en 14:e plats totalt bland 32 rankade idrottare

Kristofffers bästa prestation 2007 var hans 10:e plats totalt och näst bäste svensk (SM-tvåa) i tidernas näst varmaste Stockholm Marathon. Det var
29 grader vid starten och 31 grader ute på banan. Tiderna blev över lag sämre än normalt och Umeålöparen kom i mål på 2.29.38,  8.30 minuter från personrekordet. Av 14 319 startande löpare fullföljde 12 435. Kristoffer var i ledningen större delen av den första halvmilen, fick sedan krampkänning i baksidan av låren - sviterna av cykelträning veckan innan - och låg efter en mil på 20:e plats.
- Men jag tror att det blev min lycka eftersom jag var tvungen att hålla igen och på det sättet inte sprängde mig i värmen och hade en stark avslutning, menade en mycket glad Kristoffer direkt efter loppet efter sitt livs första SM-medalj (saxat ur Leif Stenings artikel på