Forskning om träning vid tilltagande ålder


Forskning om träning vid tilltagande ålder

Hej!

Vid Veteranombudskonferensen i Stockholm den 20-21 november 2004 efterlystes forskning om vad som händer med kroppen vid tilltagande ålder och på vilket sätt träning kan motverka denna utveckling. Går man in på internet och söker på referenser inom det aktuella ämnesområdet, får man 100.000-tals träffar. Allt är naturligtvis inte intressant för oss, men att det skulle vara en brist på intresse för forskning på området är inte helt riktigt om man ser det internationellt. I Sverige har ju Björn Ekblom och P.O. Åstrand gjort en del, men det finns säkert flera även här. Hittar jag något intressant, som inte bara upprepar det, som finns på nedanstående länkar, kommer jag lägga in det efterhand på Skånes hemsida och hålla er informerade när informationen uppdateras.

Mvh
Ulf Agrell
Veteranombud i Skåne


På Skånes Friidrottsförbunds hemsida (www.skanefriidrott.org - länkar - veteran - övrigt) har jag bl.a. följande länkar:

Encyclopedia of Sports Medicine and Science - Aging and Exercise (översiktlig artikel med referenser till undersökningar som artikeln
bygger på)  http://www.sportsci.org/encyc/agingex/agingex.htmlMasters Athletes Physiology & Performance (Amerikansk forskare bosatt i Kristiansand, Norge som presenterar ett
antal artiklar om veteranidrott, åldrande och träning)  http://home.hia.no/~stephensVeteran Training (ett antal artiklar om träning och tilltagande ålder baserat på diverse undersökningar)
http://www.pponline.co.uk/encyc/veterans.htm


 
 

Första sidan.