Öppet brev till Umeå Fritid


Till Umeå Fritid

Friidrott och fotbollsträning på Gammliavallen
Det finns ingen friidrottsförening och tävlingsledare som kan ta på sitt ansvar att genomföra friidrottstävlingar på Gammliavallen samtidigt som det pågår fotbollsträning med bollar. Riskerna är alltför stora. Om någon blir skadad av att fotbollar dimper ned under 100-meterslopp, stavansats, längdhoppsansats, kulansats osv, osv ..... , får även Umeå Fritid och tränande fotbollsförening stå till svars. Att friidrottare vet med sig att det kan dimpa ned en fotboll när som helst (tex vid starten för löpningar eller när man koncentrerar sig för ett längdhopp) är även ett stort störningsmoment.

Vi inom friidrotten förstår inte att det skall vara så svårt att ha Gammliavallen träningsfri för fotboll några timmar per år just när friidrotten har kvällstävlingar. Det omvända är ju en omöjlighet, dvs att det skulle pågå friidrottsträning under en fotbollsmatch.

Umeå Fritid har beslutat att "avvakta och ge situationen en chans för att se om det går att genomföra båda verksamheterna samtidigt."  Enligt Umeå Fritid är frågan även politiskt förankrad där bedömningen görs på likartat sätt.

Vi inom friidrotten vågar verkligen inte chansa och riskera olyckstillbud. Tyvärr måste vi därför ställa in de kvällstävlingar i friidrott som är planerade 2004. Första tävlingen är Noliacupen 1 med Umedalens IF som arrangör. Den är inbokad  onsdagskväll den 2 juni med 100m, 400m, 5000m, längd, stav och kula på programmet. Vi får i stället försöka genomföra grenarna vid någon kommande tävling på Norrvalla i Skellefteå. 
 
Umeå den 25 maj 2004

Ivar Söderlind                                     Henning Eriksson                   Thomas Sigurdson                                  
IFK Umeå Friidrott                             Umedalens IF Friidrott              IK SU Friidrott           
Västerbottens Friidrottsförbund

-------
 
 

Första sidan.