Långlöparna har haft höstträff hos Lillieroths i Klabböle för 27:e gången


Höstträff hos Lillieroths i Klabböle för 27:e gången

av Lars Lindgren/Västerbottens Kuriren

Söndagen den 16 november var det dags igen för långlöparna och skidåkarna att styra kosan till Klabböle och till Anna-Maria och Gunnar Lillieroth. Paret Lillieroth hade nu för 27:e gången inbjudit till några timmars samvaro där det pratades idrott, idrottsminnen och idrottsmedicin.

Idrottsprofessorn Einar Eriksson kåserade
Det idrottsmedicinska stod förre idrottsprofessorn Einar Eriksson för. Eriksson visade diabilder och redovisade på ett underhållande sätt om vad en pensionerad professor kan roa sig med. Och man satt bara och gapade över allt man fick höra. Hur han åkte världen runt och föreläste på olika kongresser och konferenser.
- Och en sak ska ni veta. Umeås idrottsmedicinska forskning står väldigt högt ute i världen. Mycket högt, sade Eriksson och Umeås idrottsmedicinske professor Ronny Lorentzson hade bara att suga i sig berömmet. Lorentzon var nämligen också närvarande. Liksom förre landshövdingeparet Georg och Hjördis Andersson, skidornas Toini Rönnlund, Assar Rönnlund och Martin Lundström med fru. Drygt 30 personer fanns där men inte den ende som har varit med vid alla de 26 tidigare träffarna, Kjell Wäppling, denna gång förhindrad på grund av sjukdom.

Gunnar Lillieroth uppvaktades
Gunnar Lillieroth själv, nyss fyllda 90 år, uppvaktades av Västerbottens friidrottsförbunds ordförande Ivar Söderlind och genom förbundets vice ordförande Leif Stening uppvaktades Lillieroth av marathonsällskapet.
 - Gunnar har sprungit 75 maratonlopp och är Västerbottens meste maratonlöpare. Det är dessutom 13 stycken som har gjort minst 50 lopp, berättade Leif.

Och som vanligt bjöds deltagarna vid mötet på lax, rostbiff, tårtor, frukt och det mesta man kan tänka sig. Och nästa år?
- Vi tar numera ett år i taget, tyckte Gunnar Lillieroth.

Första sidan.