På alla kulstötares vägnar från Torsten von W

 


På alla kulstötares vägnar
av Torsten von Wachenfeldt, Ystads IF
 
Förlåt. Jag är lite arg. På alla kulstötares vägnar. Här stöts, hm, och blöts och snackas och dryftas  och rent utav förlöjligas de kulstötare som tävlar i EM, VM och OS och, hävdas det då, inte orkar att stiga upp tillräckligt tidigt på morgonen för att sätta fräs på muskulaturen och klara av kvalgränsen. Om det nu är så att de rimligen har  kapacitet att stöta så långt. De tidiga morgonstarterna  är inte enbart förbehållna de "ungas" morgontidiga tävlande utan gäller också oss veteraner. Allt fler gånger händer det att veteran-VM-s kultävlingar inleds kl 9 - minns jag fel om det inte rent utav, i Gateshead smällde till med start redan 8? Jag var ju själv där, men gick upp klockan 4 och sen minns jag inte mycket mer den dan... än att jag vann,  bara några futtiga centimer från världsrekordet.

Går man upp tidigt och bestämmer sig för att väcka kroppen så går det nog rätt så hyggligt.. Det är inte d ä r problemet ligger med  kultävlandet, för seniorer, för veteraner anser jag.
Hur kan ansvarig tävlingsledning, hur kan kontrollorganisationen, hur kan förbundsledningar, tekniska kommittéer  och andra tävlingsansvariga över huvud taget komma på tanken att förlägga en mästerskapskultävling med försök en tidig morgon OCH SEN  KÖRA FINALEN SAMMA DAGS EFTERMIDDAG OCH KVÄLL????
Jag tror, utan att ha kontrollerat, att kulstötningen är den enda grenen som utsätts för denna... ja... våldtäkt.

Undra på att det just i mästerskapens kulstötning förekommer så många haverier och genomklappningar och så kallade sensationer.
Visst ska även en kulstötare kunna behärska rådande förhållanden, "alla drabbas lika" -syndrom och liknande dravel -men nog borde det under en lång mästerskapsvecka finnas tidsutrymme att ge även kulstötare en fair chans att visa vad han och hon förmår, ung som gammal.
Jag tycker tävlingsorganisationerna visar brist på respekt för de aktiva.
 

Första sidan.