Förbundsdomarutbildning i friidrott Umeå 16-17 november


Ämne: Förbundsdomarutbildning friidrott Umeå 16-17 november

 

Hej!

 

Vill påminna om förbundsdomarutbildningen som går i Umeå om knappt två månader. Boka in och anmäl er redan nu så att vi vet (och kan visa förbundet) att den kommer bli av! All information och länk till anmälan kan du hitta här. (Info finns även längst ner i mailet)

 

Får du problem med anmälan så skicka ett mail till mig så ordnar vi det tillsammans! Målet med utbildningen för oss är framförallt att vi ska förbättra på vår kunskap inför stundande SM - men jag tror även det blir en trevlig helg. Innan utbildningen kommer vi erbjuda en distriktsdomarutbildning för er som känner att ni behöver bättra på eller damma av era kunskaper. Givetvis tar SM-organisationen kostnaden för er i Umeåföreningarna. Hjälp gärna till att sprida till de ni tror kan vara intresserade.

 

 

Mvh

Anna Jonsson

SM-chef, Friidrotts-SM 2014

073 – 066 17 62

 

Förbundsdomarutbildning
hösten 2013

 

inbjuder härmed dem som varit distriktsdomare under ett par år, eller har motsvarande kunskap, till 2013 års förbundsdomarutbildning.

 Tid

Lördagen den 16 - söndagen den 17 november, inklusive lördag kväll. Vi samlas kl 09.30 på lördag. Kursen avslutas på söndag kl 15.30. Se till att boka resor så att ni kan vara med hela kursen.


Plats

Idrottens hus, Umeå:

Kursplats:
Idrottens hus (Dragongatan 1).
 

Kursledning

Kjell Ahnstedt, Lars Danielsson, Sigyn Ekwall, Gunnar Holm, Pär Holm, A Lennart Julin och Mats Svensson, Anna Palmerius.

 

Regelprov


Du förutsätts kunna reglerna när du kommer till kursen.

Regelboken är den fasta grund som varje domare måste stå på för att kunna utföra sin uppgift. Därför kommer ett skriftligt prov att genomföras under helgen.

Provet består av två delar, en del där du får använda regelboken och en större del utan den. De delar i regelboken som du måste läsa på för att klara provet är kapitel D, kapitel E-O del 1-4, kapitel Q del 1-4 samt kapitel R del 1-2.

Du kan välja att skriva antingen det "allmänna provet" - där frågorna berör samtliga grengrupper – eller ett "grengruppsprov", där de specifika grenregelfrågorna är hämtade från endast en av de tre grengrupperna löpning, hopp och kast.

För att bli legitimerad förbundsdomare måste du få godkänt på det skriftliga provet.

 

Kursmaterial

Det pågår en uppdatering av regelboken. Om den inte hinner tryckas i tid kommer vi att skicka ut materialet digitalt till kursdeltagarna. Vid anmälan finns möjlighet att beställas 2010 års upplaga av regelboken.

 

Anmälan

Anmälan sker direkt här via hemsidan: Se länken i högerspalten!

Sista anmälningsdag: 8 november.

Antalet deltagare är begränsat till högst 30. Vid fler anmälda kommer ett urval att göras med prioritet på behoven hos SM- och GP-arrangörer 2013 och 2014.

 

Kallelse

Kallelse, program, deltagarförteckning skickas till deltagarna omedelbart efter anmälningstidens slut. 
 

Kursavgift

Avgiften 2300 kr inkluderar kost, logi och resa. Om du inte behöver logi reduceras avgiften till 1900 kr. För enkelrum betalar du ett tillägg på 300 kr.

Behöver du logi från fredag kväll står du själv för den kostnaden, 375 kr för del i dubbelrum och 675 kr för enkelrum.

Avgiften ska betalas till SFIF. Faktura sänds till föreningen.

 

Ekonomi

I kursavgiften ingår resekostnader med billigaste färdsätt. Se till att jämföra priserna mellan tåg, lågprisflyg och bil.

Taxi/lokalresor på hem- eller kursort ersätts ej.

Vi uppmanar alla resenärer att beställa biljetter så fort som kallelsen kommit ut för att erhålla lägsta pris. 

 

Välkommen med din anmälan!