Niklas Berglund vann Gammliaterrängen


Niklas Berglund tog DM-guldet på långa terrängen

– saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida

Trots slitna ben så hägrade ett DM-guld och fina GP-poäng. Nicke Berglund kom till start i Gammliaterrängen och tog hem segern före IKSU:s Andreas Brodin.

Efter att ha tävlat i Luleå Stadsmara i lördags var Niklas Berglund in i det sista tveksam till en start i Gammliaterrängen. Dock var det ett ypperligt tillfälle att tjäna in GP-poäng särskilt då inte klubbkompisarna Kristoffer Österlund eller Tobias Lustig kom till start.

 

Niklas valde en avvaktande taktik och väntade en bit in på sista varvet innan den avgörande stöten sattes in. Nicke gick då ifrån och kunde vinna på tiden 27.25 före Brodins 27.40.

”Ja, det var segt på måndagen” berättar Nicke. ”Jag kunde knappt gå nedför trappen hemma men när nummer lappen kommer på så är det lustigt nog något som händer i kroppen”.

 

I damklassen stod Skellefteås suveräna Jeri Emeru i en klass för sig. Hon vann damloppet klart på tiden 28.38 före vår Malin Skoog som sprang in på 31.54. Jenny Jansson kom inte till start eftersom hon precis som Kristoffer Österlund laddar batterierna för vad som komma skall i Stockholm Marathon på lördag.

 

I övrigt kan noteras att Johan Sandberg vann guld i M40 och att herrseniorerna genom Niklas Berglund, Andreas Oskarsson och Jonathan Edlund vann lagguldet. Silver till veteranerna i lag genom Johan, Micke Lindgren och Tomas Olofsson.

 

Skribent: Hans Nilsson