Kvartsmaran i Vännäs


Hedelin gick ifrån på kvartsmaran - tog tredje segern i Vännäs
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

IFK Umeås Rikard Hedelin vann kvartsmaran i Vännäs före klubbkamraten Anders Hemmyr. Hemmyr låg länge i täten men en knapp kilometer före målgången gick Hedelin ifrån och vann loppet på 35.59 före Hemmyr. Segermarginalen blev 27 sekunder. Det här var Hedelins tredje seger i Vännäs. Rikard vann kvarten 1997 och halvmaran för två år sedan.
- Träningen har det väl varit lite si och så med men någorlunda tränad är jag. Några speciella mål för säsongen har jag inte satt upp. Jag springer när det passar mig och försöker spöa kompisarna, skojade Rikard.

Anna osäker
En som också var lite osäker på var hon står träningsmässigt var Anna Rahm. Anna tävlade ensam i sin klass, juniorklassen, på kvartsmaran men blev överlägset bästa dam på distansen.
- Jag har ju varit i Frankrike ett halvår. Visserligen kom jag hem i februari med jag har bara tränat så där, sade Anna.
Men Anna tyckte att det hade gått bra även om hon fick springa ensam under det mesta av loppet.
- Ska väl försöka satsa ganska mycket på GP-loppen framöver. Och så sneglar jag lite mot 5000 meter på bana. Kanske SM, sade Anna Rahm.

Vann ifjol
Anna vann kvartsmaran i Vännäs även i fjol, men hennes tid i år var faktiskt 17 sekunder bättre än hennes fjolårstid. Vid sidan av halv- och kvartsmaraton tävlades det i Vännäs även i Kvantum 3:an (3 km), Minihalvan (1,8 km) och i Knattespringet. Knattespringet för de yngsta kördes utan tidtagning.

Föregående sida 

Första sidan.