Lisa missade medalj vid USM


Hur allvarlig är lårskadan? Lisa missade medalj på 100 m
av Roger Lindström/Norra Västerbotten

AIK:s sprintertalang Lisa Rönnkvist var mycket nära en medalj på 100 meter när ungdoms-SM avgjordes i Huddinge. Men 20 meter före mål i finalen fick hon ont i baksidan av låret och tappade kraften i löpningen.
­ Det är osäkert om Lisa kan ställa upp i dagens häcklopp, säger tränaren Kurt Jonsson.
Lisa hade inga som helst problem att ta sig vidare från försök och semifinal. 2,53 och 12,49 var tider som gav henne god marginal för avancemang, och dessutom sprang hon inte för fullt.

Låg på medaljplats
Lisa mycket starkt, låg på medaljplats, men så hände det något 20 meter före mål.
­ Jag trodde att Lisa tröttnade, men hon hade i stället fått känning av baksidan på höger lår, berättar Kurt.
Lisa behandlades direkt efter loppet med isblåsa, men givetvis väcker det här farhågor inför dagens häcklopp.
­ Det finns två alternativ. Är det en lindrig bristning då är Lisas möjligheter att vara med i häck borta. Är det bara krampkänning finns hoppet kvar. Lisa blev trots ett avstannat lopp femma i finalen på 12,50. Åt ettan Maria Tellman, Hammarby (12,01), och tvåan Tove Åkerblom, Malmö (12,28), hade det kanske inte funnits mycket att göra. Däremot låg Lisa jämsides med trean Pernilla Tornemark, Malmö (12,38), när olyckan var framme.

Tjejerna från AIK imponerade
Även i övrigt var det tjejerna från AIK som imponerade första SM-dagen. Släggkastaren Jessica Larsson gjorde ett mycket bra framträdande i flickor 17 år. Jessica kom femma i slägga med nya personliga rekordet 43,45, vilket också är nytt distriktsrekord. Det skilde knappa två meter fram till bronset.
­ Jessica hade dessutom ett mycket långt kast just utanför kastsektorn, berättar Kurt.

Henny Bodén, lillasyster till Joel, debuterade i ett stort mästerskap.
Henny sprang 2000 meter för flickor 15 år och visade vilken talang hon är. Henny sänkte sitt personbästa med 15 sekunder och kom sjua med 6.56,90.
­ Vilken kapacitet det finns i Henny. Hon hängde med tätklungan utan att spränga sig. Det var först på sista varvet hon fick ge sig i kampen om medaljerna, säger Kurt.
Det här var för övrigt bara Hennys tredje lopp genom tiderna på distansen.

Problem med tekniken
För killarna gick det inte riktigt lika bra. Mikael Hedström blev fyra i kula pojkar 15 år med 14,19.
­ Mikael hade problem med tekniken och höll på att missa finalen, låg bara sjua efter tre stötar. Men sedan skärpte han till sig och var till sist bara 14 cm från en bronsmedalj. Mikael Lindberg blev utslagen i försöken på 100 m pojkar 17 år med 12,57.
­ Mikael spände sig i löpningen, men det är längd som är hans stora gren, säger Kurt.
Cristoffer Karlsson blev 13:e man i diskus pojkar 17 år med 39,04, personligt rekord.
­ Klart godkänt. Diskus är Cristoffers sämsta gren, han kastar utan snurr. Han har större chanser i kula, spjut och slägga, säger  Kurt.
Alexander Tegelström blev 11:a i höjd med 1,74.
­ Tyvärr gjorde Alexander sig illa i benet i första försöket på 1,78. Det var synd eftersom 1,82 hade räckt till brons, säger Kurt.

Föregående sida 

Första sidan.