Finnkampen nästa för Jessica - två diskussilver till AIK vid USM


Finnkampen nästa för Jessica - två diskussilver till AIK vid USM
av Roger Lindström/Norra Västerbotten

Ungdoms-SM i Huddinge bjöd på AIK-medaljer. Silver till Jessica Larsson i diskus och en plats i ungdomsfinnkampen i Helsingfors.
­ Nu ska jag vässa formen inför landskampen, säger Jessica. Silver även till Mikael Hedström i diskus. Mikael tog också brons på 100 m häck. 17-åriga Jessica Larsson från Kattisträsk, Bastuträsk, tog sin första SM-medalj när hon kastade 39,39 i diskusfinalen för flickor 17 år. Jessica var en knapp meter efter segraren Carolina Hjelt från Huddinge, Nöjd med silver?
­ Nja, inte riktigt. Framför allt hade jag hoppats kunna kasta över 40 meter, säger Jessica.
Hur fungerade tekniken?
­ Tekniken var väl bra. Däremot hade jag problem med diskusen som ställde sig på högkant några gånger.

Uttagen till Ungdomsfinnkampen

Efter tävlingen fick i alla fall Jessica ett glädjebesked. Hon togs ut till ungdomsfinnkampen som avgörs i Helsingfors i slutet av augusti.
­ Det var mitt mål att komma med där. Nu ska jag plantera skog i några dagar men sedan räknar jag med att åka till Umeå och min tränare för Kent Lennerfjäll för att finslipa detaljer.
Stora SM i Gävle?
­ Jag hade tänkt åka dit om jag skulle behöva visa upp mig inför finnkampen. Men nu är jag ju redan uttagen i landslaget så jag avstår SM med tanke på klubbens dåliga ekonomi.
Jessica är just nu 12:a bland seniorerna i Sverige.
­ Mina chanser att komma bland de åtta bästa och gå till final är inte heller så stora.
Vad hoppas du kunna kasta innan säsongen är slut?
­ Mitt mål är 43 meter och det är dit jag siktar. Det behövs nog i landskampen, finskorna är säkert jätteduktiga.

Tufft program för Mikael Hedström

Mikael Hedström har som vanligt haft ett tufft program i pojkar 15 år.
Silver i diskus med 46,06.
­ Jag är helt nöjd med det resultatet. Kul dessutom att det blev medalj, säger Mikael.
Brons på 100 m häck med 13,74.
­ Jag sprang personligt rekord i försöken med13,66. I finalen hade jag otur då killen på banan bredvid mig ramlade på första häcken. Jag fick en rejäl knuff och tappade mycket fart på den incidenten.
Silvret gick till Sebastian Öberg på 13,61.
­ Jag tror att jag kunnat komma med på den tiden om jag fått ett felfritt lopp. däremot fanns ingenting att göra åt segraren Per Strandquist som vann på 13,34. Fyra i kula med 14,19.
­ Inte så illa, men jag vet att jag har kapacitet för längre.
Fyra i spjut.
­ Fick inte till kasten riktigt bra. Spjuten ”dog” i luften, säger Mikael. Han har ju dessutom sin bästa chans till ett USM-guld kvar när mångkamperna avgörs i Karlskrona i september.

Andra goda insatser
Det var också mycket nära att Cristoffer Karlsson skulle ta en medalj i kula. Cristoffer slog personligt rekord med 15,25. Niklas Wiklund blev sexa i både stav och spjut. Det skulle vara intressant att även se honom i mångkamps-SM. Lisa Rönnkvist kunde som väntat inte ställa upp på 100 m häck.
­ Lisa har en lättare bristning i låret och får vila åtminstone en vecka innan hon kan börja träna igen, säger tränaren Kurt Jonsson.
För Västerbottens del måste också nämnas att superlöftet Victoria Tegenfeldt vann guld på 800 m för flickor 15 år på kanontiden 2.12,25, en segermarginal på drygt sex sekunder. Henny Bodén, AIK, kom åtta på en tid just över personliga rekordet.

 

Föregående sida 

Första sidan.