Trots kyla och regn kämpades det tappert i Umeå Öppna Kommunmästerskap 21/9


Vädret inget hinder för unga friidrottare vid Umeå Öppna Kommunmästerskap den 21 september
av Niclas Holmlund/Västerbottens Folkblad

Trots kyla och regn kämpade de tappert. Många unga friidrottare deltog i Umeå Öppna Kommunmästerskap under lördagen.

- Det är roligt, men jag skulle egentligen behöva spikskor för det blir rätt halkigt, sade 11-årige Erik Wiknér från IFK Umeå.

Trekamp för de yngre

Precis som många av de yngre deltagarna deltog Wiknér i trekampen där de stötte kula, sprang 60 meter och hoppade längdhopp.

- Det går ganska bra, jag har hoppat 3.72 i längd, berättade Wiknér som tränat friidrott i ungefär ett år. Det resultatet räckte till en fjärdeplats i längdhopp och efter likadana placeringar i de andra två grenarna slutade han trea i trekampen.

Tävlande från Öråns SK

Några som brukar tävla flitigt på somrarna är medlemmarna i Lyckseleklubben Öråns SK. Då träningsförhållandena där hemma inte är de bästa, med trasiga löparbanor, är det självklart roligt att komma iväg. 10-åringarna Matilda Andersson och Felica Ohlsson är två av dessa.

- Jag tycker 60 meter, längd- och höjdhopp är roligast, berättade Ohlsson innan hon gick in och stötte tvåkiloskulan drygt fyra meter.

Klubbkamraten Andersson hade en lyckad tävlingsdag. Hon slutade tvåa i kultävlingen med en stöt på 5.09 och satte nytt personrekord på 60 meter med tiden 10.12.

- Om jag får välja gren jag tycker bäst om blir det nog spjut, säger Andersson.

Sista deltävling i VF:s Ungdomscup

Lördagens Öppna Kommunmästerskap var också den sista deltävlingen i VF:s Ungdomscup som pågått under hela sommaren. Från Öråns SK har 11-åriga Ida Hermansson-Winka tävlat flitigt och framgångsrikt i sommarens cup.

- Det har gått bra, den roligaste tävlingen i sommar var i Vännäs för där vann jag både 60 meter och längdhopp, berättade Hermansson-Winka vars personrekord i grenarna är 9.05 respektive 4.05. Totalt i VF:s Ungdomscup blev det en tredjeplats för henne.

Kul att tävla

Pappan och klubbtränaren David Hermansson är stolt.

- Hon har gjort det mycket bra. Det är kul för ungdomarna att få vara med på många tävlingar under sommaren, det är det de längtar efter när vi tränar på vintern, sade Hermansson, som tillsammans med tolv aktiva från Öråns SK besökte Umeå denna dag.
 
 

Föregående sida 

Första sidan.