Lilla Umedalsterrängen - final för de unga löparnaLilla Umedalsterrängen final för de unga löparna
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

Fjärde upplagan av Lilla Umedalsterrängen blev något av säsongavslutning för våra unga terränglöpare. Klasserna P/F 9 till och med P/F 15 tävlade på söndag ute på Umedalen. Umedalens IF hade flyttat sitt arrangemang till det vi kallar Backens elljusspår och det blev nu riktig terränglöpning. Småkuperat men med ett underlag som är så bra preparerat att det kanske inte kan ses som riktig terräng. Men fint är det i alla fall.

 Sprang 500, 1000, 2000 och 3000 meter

De fyra olika klasserna sprang i tur och ordning distanserna 500 meter (klassen 9 år), 1000 meter (11 år), 2000 meter (13 år), och 3000 meter (15 år). I den äldsta klassen var det bara en deltagare och med tanke på att Umedalen i terrängserien lockar drygt 100 deltagare var det förvånansvärt få (38) som ställde upp i Lilla Umedalsterrängen. De  tre första i varje klass fick pris och till alla fullföljande utdelades direkt vid målgång ett så kallat stimulanspris.

 Läggs kanske på våren

Detta var alltså den fjärde Lilla Umedalsterrängen.

- Vi har alltså kört den här tävlingen vid den här tiden på hösten. Vi funderar nu på att ändra tidpunkten för att det ska passa ungdomarna bättre. Vi kanske till och med lägger in den på våren, berättade Gåth-Axel Jonsson, en av de tävlingsansvariga.

Och några funderingar på att återuppliva den stora Umedalsterrängen verkar inte Umedalens IF ha. Den tävlingen gick senast 1998 och då för 50:e gången.

Föregående sida 

Första sidan.