Alfred Shemweta på snabb visit i Örträsksjön Runt 

 

Fint besök på snabb visit i Örträsksjön Runt
av Martin Axelsson/Västerbottens Folkblad

Alfred Shemweta, Hässelby, Electrolux, kom, sågs och segrade i Örträsksjön Runt lördagen den 20 juli. Närmaste konkurrenterna Kristoffer Österlund, IFK Umeå och Håkan Stenberg, Skellefteå AIK, lyckades följa med första fem kilometerna på kvartsmaran men sedan blev de efter.

- Jag hade mera att ge, så om det hade behövts så skulle jag kunnat springa fortare. Det var en trevlig bana fast backen upp från Öreälven tog en del på krafterna. Där var jag orolig för att dom bakomvarande skulle hinna ifatt, sa Alfred Shemweta. Han kom till Örträsk direkt från ett millopp i Göteborg för att springa kvartsmaran.

Genrep inför EM

Kvartsmaran i Örträsk tog han som en träningsrunda i förberedelserna inför marathonloppet vid EM i München i början av augusti. Anledningen till att Alfred Shemweta kom till Örträsksjön Runt är att han förra året i Vindelälvsloppet sprang för Electrolux, och chef för bolaget är Stefan Kembe som har släkt och sommarstuga i Örträsk. Det är på hans inbjudan som nu Alfred kom till Örträsk.

- Shemweta liksom lekte med oss, vi orkade följa honom de första fem kilometerna men sedan drog han ifrån, sa Kristoffer Österlund sedan han gått i mål. Kristoffer och Håkan Stenberg var endast några hundra meter efter Shemweta vid målgången. Håkan gick nu upp i ledningen i Västerbottens Grand Prix i långlöpning där Örträsksjön Runt är 13:e deltävling.

Helena Hansson segrade i damklassen

I damernas kvartsmara segrade Helena Hansson, Flemingberg/Electrolux, nästan två minuter före Jenny Jansson, Kattisavans IF som toppar GP efter Örträsksjön Runt.

Rekord i deltagare

Det blev rekorddeltagande i Örträsksjön Runt, inte mindre än 116 löpare sprang de olika sträckorna. Det var barn- och ungdomsklasserna som hade de flesta deltagarna. Nu hade arrangörsklubben Örträsk SK mobiliserat många deltagare, hoppas att intresset för löpningen håller i sig. Prisutdelningen hölls på Hembygdsgården vackert belägen nere vid Örträsksjön.
 

Föregående sida 

Första sidan.