Noliacupen 2 den 9 februari en besvikelse för IKSU:s sprinteress


NOLIA CUP EN BESVIKELSE FÖR IKSU:s STORA SPRINTERESS

av Niklas Westman/Västerbottens Folkblad

Det blev ett genrep utan värde. Och en besvikelse. IKSU:s sprinteress Adeline Holm 23, fick inte den värdemätare hon ville ha inför inomhus-SM som avgörs nästa helg.

- Det här var ju ingen mening, suckade hon efter 7.9m på 60 meter i friidrottens Nolia Cup.

Missnöjet riktade hon mot huvudarrangören Umedalens IF som använde sig av manuell tidtagning.

- Det borde de ha planerat bättre, den här tiden säger ju ingenting egentligen, menade hon.

Hennes personbästa på 60 meter är 7.91, så egentligen borde hon varit mer än nöjd. Men det är också ett rekord som tagits med eltid.

- Och det är inte samma sak. Idag sprang jag sämre, det kände jag, sa Lyckseletjejen efter sin andraplats.

Sandra Lagerskog vann

Rivieras Sandra Lageskog vann på tiden 7.8m. För Adeline Holm handlade lördagens övningar i Nolia Cup om att få ett besked, ett slags kvitto på att SM-formen är i vardande. Så hon hade laddat rejält, men fick istället bara fundera på vad hom egentligen presterat för tid.

- Jag hade ju lika gärna kunnat stanna hemma.

Siktar på nytt rekord

Hur som helst, nästa helg är det eltider som gäller vid inomhus-SM i Malmö, och dit kommer Adeline väl förberedd.

- Jag siktar på att slå nytt personligt rekord, ner mot 7.80. Sedan om jag kommer till final eller inte spelar väl mindre roll, hävdade 23-åringen som inte riktigt är positiv till 60 meter.

- Njaa, 100 meter är roligare, 60 är nästan för kort för mig. Men jag behöver ju det här också, det är bra träning om inte annat. Annars är nästa helg bara ett delmål mot utomhus-SM i sommar.

Positiva minnen från SM

Förra årets utomhusmästerskap i Växjö har hon enbart positiva minnen ifrån. Nytt personligt rekord med tiden 12.29 och utsuddning av det drygt 15 år gamla distriktsrekordet. Ändå hade IKSU-tjejen en halvknackig säsong delvis förstörd av skador.

- Men nu har jag fått hålla mig skadefri och jag lägger upp all träning mot ett kommande mästerskap. Och där lär det garanterat vara eltider som gäller. Så att Adeline Holm får veta sin riktiga tid.

Föregående sida 

Första sidan.