Joel spurtstark i premiären - distriktsrekord för Lisa vid NLM i Härnösand 8-9 juni


Lisa Rönnkvist

Lisa Rönnkvist är i strålande form och underskred det gällande ungdomsdistriktsrekordet på 100 m.
(Foto: Roger Lindström)


Joel spurtstark i premiären - distriktsrekord för Lisa på 100 m vid NLM i Härnösand

av Roger Lindström/Norra Västerbotten

Seger på 100 meter för Lisa Rönnkvist med ungdomsdistriktsrekordet 12,45.
Seger på 800 meter för Joel Bodén i hans första lopp för säsongen.
Där har ni de två stora utropstecknen i Skellefteå AIK när Norrländska mästerskapen i friidrott avgjordes i Härnösand. Om vi börjar med Lisa Rönnkvist. Lisa sprang först 100 m häck för flickor 17 år och vann ­ förstås. Tiden 14,70 är klart godkänd.
­ Men vi har inte lagt ned så mycket tid på häckteknik för Lisa. Eftersom hon fortfarande har chansen att kvala in till junior-VM så satsar vi på sprint åtminstone till månadsskiftet, säger tränaren Kurt Jonsson.
­ Om Lisa inte platsar i det svenska stafettlaget kommer vi att träna mer häck med sikte på ungdoms-SM i augusti. Hon är dessutom så ung att hon fortfarande inte behöver specialisera sig. Det visar inte minst tvillingarna Kallurs resultat i motsvarande ålder.

I bländande form på 100 meter
Lisa är annars i bländande form på 100 meter. Hon vann seniorfinalen i godkänd vind på 12,45 (distriktsrekord för F18) och besegrade bland andra distriktsrekordhållaren Adeline Holm, IKSU.
­ Tyvärr hade arrangörerna inte någon form av tidsranking. Så Lisa och Adeline hamnade på var sin ytterbana. Hade de varit på innerbanorna hade de förmodligen kunnat pressa tiderna ytterligare några hundradelar. Adeline hade 12,48, även det klart godkänt så här tidigt på säsongen. Lisa vann naturligtvis också 100 meter för flickor 17 år däremot blev det ”bara” 5,00 meter i längd.
­ Hon såg inte ens plankan på vykort så ansatsen var inte perfekt, konstaterar Kurt.

Joel Boden i efterlängtad comeback
På herrarnas 800 meter gjorde AIK:s stjärna Joel Bodén en efterlängtad comeback.
­ Det såg ut som om Joel körde ett testlopp och har mer att ge. Han avslutning sista 200 var magnifik, säger Kurt. Joels segertid blev 1.55, 71.
­ Med tanke på att det var premiärloppet på bana ser det mycket positivt ut, tycker Kurt.
Fler glädjeämnen:
Tobias Wallström kom över 60 meter i spjut, 60,73, och vann överlägset.
­Ändå var det svåra förhållanden med stark motvind. De flesta av Tobbes kast jagade måsar i stället för att segla långt, säger Kurt, med glimten i ögat.

Ett nytt klubbrekord noterades
Amanda Nilsson sprang 100 m häck på 15,25 och det ersätter nu Lena Rönnmarks manuella tid från 1980 på 15,1. Amanda gjorde också ett imponerande lopp i årspremiären på 400 m häck. 62,72 är bara några hundradelar över hennes personliga rekord. Mikael Hedström behåller sin fina form och kastade nu för första gången över 50 meter i spjut och sprang för första gången under 14 sekunder på 100 m häck i godkänd vind.

Ytterligare många bra resultat
Alexander Tegelström klämde till med 1,78 i höjd, nästa gång klarar han 1,80! Claes Ögren slog årbästa på 100 m, 11,28, det gav en tredjeplats. Niklas Wiklund kastade 57,06 med det nya spjutet, 700 gr, det är också personligt. Liksom Cristoffer Karlssons 49,26 i slägga. Mikael Lindbergs 24,69 på 200 meter är personligt rekord med en halv sekund.

 

Föregående sida 

Första sidan.