Löparnas Kväll på Norrvalla, Skellefteå den 9 juli


Annorlunda löpdistanser på programmet vid Löparnas Kväll - Lisa slog udda banrekord
av Roger Lindström/Norra Västerbotten

Löparnas kväll på Norrvalla. Då bjöds det på annorlunda distanser och två nya banekord noterades på den udda sträckan 150 meter. Men de aktiva är inte lika nöjda med grenvalet. Jag hade gärna sprungit 200 meter i stället, säger Lisa Rönnkvist och får medhåll av klubbkompisen Mikael Hedström. Lisa kände själv att hon behövde ett 200 meters-lopp. Men nu fick hon nöja sig med 150 meter. Det är svårt att veta hur mycket tiden är värd. Dessutom var det väldigt kraftig motvind, säger Lisa. Nytt banrekord blev det i alla fall. Precis som för Peter Åberg, Riviera, på samma distans. Lisa sprang också 100 meter. 13,02 blev tiden även det i mycket kraftig blåst rakt emot. Tiden är ju inte alls bra. Men det är svårt att motivera sig för den här tävlingen.

Tävlar i Narvik

Lisa tävlar i helgen i Narvik där hon är uttagen på 100 meter och i korta stafetten. Men det verkar som om jag ska springa 200 meter också. Emma Wiberg, IFK Umeå, har tackat nej till tävlingen. Dessutom är IKSU:s Adeline Holm ett frågetecken. Adeline, västerbottnisk rekordhållare på 100 meter, nöjde sig med att titta på i går. Jag har haft problem med ett ben och när jag kom till en sjukgymnast fick jag veta att det berodde på en snedbelastning i ryggen. Nu har jag vilat tre veckor och jag ställer upp i Barentskampen för lagets skull. Om jag sedan kan springa 200 meter också får vi se. När det gäller Lisa så är hon inne i en hård träningsperiod just nu. Det är meningen att jag ska vara lite tung i benen. Det är till ungdoms-SM i början av augusti jag ska vara på topp. Lisa var ju också aktuell till ett svenskt stafettlag i junior-VM på Jamaica. Men vad jag förstått blev det inget lag. Men jag har faktiskt aldrig fått något besked från förbundet. Det kunde de ha kostat på sig tycker jag.

Mikael Hedström i topp på 60 och 200 meter

Mikael Hedström sprang nu först 60 meter och vann om än knappt. Tre tusendelar före Christian Bergmark. Men det blev ett konstigt lopp. Jag tyckte att jag tjuvstartade och stannade av. Men startern lät oss fortsätta, säger Micke. Han vann också 100 meter. 12,24 är långt ifrån personbästa. Men även där handlade det om hård motvind, minus 2,43. Det kändes väl så där. Fast helst hade jag velat springa 200 meter, det hade jag behövt. Mikael har ju som bekant siktet inställt på mångkamps-SM, där han mycket väl kan vinna sin åldersklass.

En engelsk mil

Ett lopp över en engelsk mil avgjordes också. Två killar och två tjejer ställde upp. Och Maria Löf-Nilsson blev den som vann till sist och det fick hon också ett av tävlingens bästapris för. På sidan om stod AIK:s medeldistansstjärna Joel Bodén och applåderade. Det är ingen mening för mig att ställa upp i den här tävlingen. Jag har i stället träningssprungit åtta mil på tre dagar. Joel har också bestämt sig för att bara ställa upp på 800 meter i Barentskampen. Jag vill hem och ladda för DN-galan och 1 500 m på tisdag, säger han. En annan AIK-are som inte tävlade var sprinteresset Claes Ögren. Jag ramlade efter målgång i Norrländska mästerskapen för några veckor sedan och har haft problem med ryggen sedan dess. Som det känns nu är det färdigtävlat för mig den här säsongen.


Föregående sida 

Första sidan.