Tim Kerro sprang snabbast i Campus Campen (GP 2)


Tim Kerro sprang snabbast i Campus Campen (GP 2)

Segraren var i ledningen en enda gång - över mållinjen
av Lars Lindgren/Västerbottens Kuriren  

- Jag hade som mål att hänga med och om jag skulle lyckas med det trodde jag, att jag skulle ha en liten chans i spurten, sade Tim Kerro efter att med en mästerlig avslutning ha vunnit studenternas landsvägslopp Campuskampen i går. Distansen i Campuskampen är sex kilometer och banan går i två olika trekilometersvarv. När löparna varvade ledde Skellefteås Håkan Stenberg ett par meter före Kerro. Stenberg var den som skötte farthållningen hela tiden.
- Jag var aldrig i ledningen någon gång, berättade Tim Kerro.

När löparna svängde in på det relativt långa upploppet såg Stenberg ut att ha en mycket betryggande ledning, men Tim Kerro och den spurtstarke Peter Ljungholm såg inte slaget förlorat. Båda närmade sig snabbt ledaren och ordningen i mål blev Kerro, Stenberg, Ljungholm. Kerro vann på 18.43 sekunden före Stenberg. Tiden kan jämföras med Gustav Berggrens segertid i fjol (18.10,6), eftersom banan var identisk med fjolårets.

Friidrottsgymnasiet
Efter loppet berättade Tim Kerro lite om sig själv.
- Jag är 18 år och går andra året på friidrottsgymnasiet här i Umeå. Mitt mål den här säsongen är 1 500 och 5 000 meter på bana men lite satsar jag också på GP-loppen. Men inte på de allra längsta. Jag har lyckats hålla mig fri från skador och har kunnat träna som planerat.

Tredje segern för Tim
Tim kommer från Barsele och tävlar för Barsele SK. Han vann nu sin tredje GP-seger. Det var relativt tunt startfält i herrtävlingen, men i damtävlingen var det fler deltagare än vad vi brukar se i GP-loppen. Anna Rahm, Skellefteå IF, upprepade fjolårssegern och tog sin 13:e GP-vinst. Anna vann på en tid som är 23 sekunder bättre än hennes fjolårstid och med drygt minuten i segermarginal till tvåan. Och tvåa var Umeås Katarina Hermansson.
- Katarina och jag hade sällskap under de två första kilometerna, men sedan har jag varit ensam, berättade Anna.

Satsar på banlöpning
Anna satsar på banlöpning och på 5 00 meter men är junior och i juniorernas SM gäller distansen 3 000 meter.
- Jag tycker, att det är för kort. Distanser på fem till tio kilometer passar mig bäst. Därför blir det förmodligen ingen start för mig i nästa GP-lopp, som är 1 500 meter i Skellefteå, sade Anna.

Karin Harnesk, Skellefteå IF, trea i går i Campuskampen, leder GP på 34 poäng. Anna Rahm har 20. De poängen fick hon i går och att hon inte har mera beror på att hon i den första GP-tävlingen (Vännäs) inte sprang GP-distansen.

Peter leder GP
Peter Ljungholm leder herrarnas GP på 34 poäng. Håkan Stenberg har 32.

Frasseloppet i går, för ungdomar upp till 16 år, vanns av Johan Nilsson, Robertsfors, före Jenny Lundström, Röbäck. Jenny blev alltså bäst av tjejerna. I Fasseloppet deltog 36 ungdomar. Nytt för i år var Lilla Frasseloppet för de allra yngsta. I Frasseloppet är distansen tre kilometer. I Lilla Frasseloppet springer man en och en halv kilometer. Sjutton stycken sprang i mål i "Lilla".

Föregående sida 

Första sidan.