Trött talang höll undan i 18:e Mulljön Runt (GP 16)


Trött talang höll undan i 18:e Mulljön Runt (GP 16)
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

Den artonde upplagan av landsvägsloppet Mullsjön runt blev på grund av värmen en jobbig historia. IFK Umeås Tony Berglund såg ut att vinna tävlingen ganska lätt, men så var det tydligen inte.
- Nej, jag är totalt slut. Känner mig helt borta, sade Tony, när han pustade ut i skuggan efter loppet. Och visst såg Tony lite seg ut på upploppet. Men han klarade ändå segern och höll undan för klubbkamraten Kristoffer Österlund, som blev tvåa slagen med 17 sekunder.
- Kristoffer skötte farthållningen under loppets två första kilometer. Då gick jag upp till täten och kunde skaffa mig en ledning som jag lyckades hålla ända fram, berättade Berglund.

Talang
Tony har länge varit en talang men skador har hejdat hans utveckling. Det har faktiskt inte blivit fler än tre GP-segrar för honom och nu tog han alltså sin fjärde.
- Nu ser jag fram mot nästa tävling som för min del blir Hörneforsrundan, sade Tony när han hade fått ta igen sig en stund.
Tvåan Kristoffer österlund har överraskat gång på gång den här säsongen.
- Det har varit en bra säsong för mig. Nu satsar jag på att sätta personligt rekord i Hörneforsrundan. Sedan lägger jag om min träning. Jag tänker satsa på Umemaran som går i oktober, berättade Kristoffer. Berglunds segertid var en sekund bättre än Anders Hemmyrs segertid från i fjol. Till Peter Ljungholms banrekord (22.56 - 1992) fattades 42 sekunder. Ljungholm blev i går fjärde man, Tim Kerro blev trea och Håkan Stenberg blev sjua. Men både Peter, Tim och Håkan hade Lyckseleterrängen från i lördags i benen.

Peter leder GP
GP-ledare är nu Peter Ljungholm med 132 poäng. Håkan Stenberg har 131, Tim Kerro 104, Andreas Brodin 84, Kristoffer Österlund 83, Tony Berglund 68, Ludvig Edman 54, Gauti Johannesen 46, Lars-Åke Ekman 45 och Nicklas Berglund 44.

Pia-Maria först i mål av damerna
Först i mål av damerna blev Pia-Maria Molin, Skellefteå IF. Pia-Maria bor ju i Stockholm numera men är hemma under sommaren.
- Jag har sprungit en del tävlingar här hemma och vunnit flera av dem. Det har blivit roligt att springa och att tävla nu när man tar det mera på skoj, tyckte Pia-Maria. Molin vann bland annat i Bjensjön runt, i Orrböle och i lördags i Lyckseleterrängen.
- I kväll åker jag hem till Stockholm men jag kommer tillbaka kanske redan till Röbäckskneget, sade Pia-Maria. I GP leder nu Jenny Jansson på 102 poäng. Christina Johansson har 99, Anna Rahm 80, Karin Harnesk 72, Ida Semrén 69, Katarina Hermansson 56, Kina Swidén och Pia-Maria Molin 40, Jenny Åström 33 och Maja Lind 32.

 
 

Föregående sida 

Första sidan.