Nytt banrekord av Peter Ljungholm i Gammliaterrängen 4 juni

Nytt banrekord av Peter Ljungholm i Gammliaterrängen
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

Nu har han rekordet både på nya och gamla banan
Det blev nytt banrekord i Gammliaterrängen 4 juni. Skellefteås Peter Ljungholm slog Ludvig Edmans ett år gamla rekord med tre sekunder och noterade 26.22 på den åtta kilometer långa banan.
- Kul! Nu har jag rekordet både på den här banan och på den gamla tolvkilometersbanan, sade Peter.
Och det är mycket riktigt så. Ljungholm vann distansen tolv kilometer i Gammliaterrängen två gånger, 1993 och 1996, och rekordet (39.33) satte han 1993. Årets seger var Peters fjärde i Gammliaterrängen. Han vann nämligen den korta distansen 1989.

Peter ledde efter första varvet
Loppet gick på en tvåvarvsbana och efter första varvet, som gick på cirka 12.45, ledde Ljungholm med 15-20 meter.
- Det gick fort i början. Tony Berglund var upp och drog och han höll bra fart, berättade Ljungholm.
- Till helgen blir det Stockholm marathon för mig. Det loppet har jag aldrig sprungit för. Jag hoppas kunna göra en tid omkring 2.28, sade Peter Ljungholm.
Peter har sprungit två maror och gjorde för länge sedan 2.23 i New York.
- Men en sån tid gör jag inte nu och särskilt inte i Stockholm, menade Peter.

Upp i GP-topp
Gammliaterrängen var GP-lopp, DM och veteran-DM och Peter Ljungholm tog nu sin 44:e GP-seger och gick upp till ledningen i årets GP. Ljungholm har 74 poäng, Håkan Stenberg, tvåa i går, har 66 och Tim Kerro, inte med i går, har 60.
- Men Peter slipper mig till helgen. Jag ska springa i Dalasjö, sade Håkan Stenberg.

Tony Berglund, IFK Umeå, testade sig i gårdagens lopp efter en skada och gjorde det på ett snyggt sätt. Tony blev trea.
- Men ska sanningen fram så kändes det inte bra, tyckte Tony.
Fyran, Peter Hemmyr, hade ett tufft kvällsprogram. Efter ett fint lopp i Gammliaterrängen skyndade Peter i väg till en orienteringstävling i Bräntberget.
- Visst gick det bra, men det är ett tempo som jag inte är riktigt van vid, sade Peter.

Anna Rahm slog banrekordet
Namnet Anna Rahm, Skellefteå IF, börjar vi känna igen. Anna fick nu möta en distans, åtta kilometer, som verkar passa henne bra. Hon vann på 30.04 vilket är nästan en och en halv minut bättre än fjolårets segrartid. Då vann Helena Hansson, Flemingsberg. I går vann Helena korta banan (4 km). Där ställde bara två damer och en herre upp. I GP har Anna Rahm 80 poäng vilket är lika med maxpoäng under våromgången.