Emil Olofsson har fått upp farten - 10.88 på 100m vid NLM


Nu har Emil fått upp farten - 10.88 på 100m i NLM
av Inger Nilsson/Västerbottens-Kuriren

Friidrottaren Emil Olofsson, IFK Umeå, har fått upp farten ordentligt de senaste veckorna. I helgen sprang han 100 meter på 10.88 vid norrländska mästerskapen i Härnösand, och var med det bara tre hundradelar från distriktsrekordet för både juniorer och seniorer.

- Förra helgen sprang jag på 11.23, i onsdags på 11.00 och så nu 10.88 och även 10.92 i Härnösand, säger nyblivne nborrländske mästaren Emil Olofsson.

Karl-Unos son

Egentligen trodde Emil (som alltså är Karl-Unos - flerfaldig svensk mästare på medeldistans - son) att han skulle nå resultat i längd.

-Jag har stått stilla sedan jag började på friidrottsgymnasiet, förmodligen på grund av överträning och eftersom jag hade lite skadeproblem, funderar Emil. För ett år sedan funderade jag rentav på att sluta, och tog ett break på två-tre månader. Men sedan i somras har jag fått hjälp av Henrik Ragnvaldsson och nu har jag börjat köra sprint.

Personligt rekord i längd

Helgens tävlingar gick bra, förstås, och nu blir det sprint framöver - även om han förra helgen satte personligt rekord i längd med 6.66 och hoppas snart kunna närma sig 7 meter.

Emil, 20 år i år, siktar nu på att slå distriktsrekordet på 10.85 (Lennarth Johnsson och Anders Öström, Skellefteå AIK, delar på rekordet från 1988 respektive 1992). och sedan göra bra ifrån sig på, framför allt, junior-SM och senior-SM.

- Årets mål är att slå distriktsrekordet, även om jag inte precis förväntar mig att förbättra mina tider i varje lopp. Men i Härnösand i helgen gick det väldigt bra.

Föregående sida 

Första sidan.