Robin Rohlén imponerade vid Folksam Challenge i Umeå den 18 augusti


 Rohlén imponerade: Ska ta SM-medalj
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 19 augusti

Andra loppet för säsongen. Då gjorde IFK Umeås Robin Rohlén imponerande 1.49.64. Nu siktar han på SM-medalj och en plats i Finnkampen.

Medeldistansaren Robin Rohlén har som bekant några skadefyllda säsonger bakom sig. Men nu börjar han visa gryende form. Han dominerade 800-metersloppet i går från start till mål på vindpinade Campus Arena, och gick i mål på fina 1.49.64, sjätte bästa tid i Sverige i år på distansen.
– Andra loppet för i år och 3,5 sekund bättre än senast.  Min tanke var att öppna hårt, jag blev lite trött efter 500 meter men höll ändå rätt bra, säger Rohlén.

SM avgörs i Borås om knappa två veckor och nu siktar Robin Rohlén högt.
– Jag ska ta medalj och ta en plats till Finnkampen. Får jag några till pass i kroppen kan det här bli riktigt bra, säger Rohlén, nöjd över att vara tillbaka på tävlingsbanan.
– Ja, skam den som ger sig!

IFK Umeås spjutkastare Daniel Ragnvaldsson visade gryende form då han noterades för 70.86 i går.
– Jag har haft problem med ljumskarna i sommar men det börjar släppa nu så det kan bli bra till SM, säger spjutveteranen.

Skribent: Tomas Ruuth

Robin Rohlén, IFK Umeå imponerade stort på 800 m vid Folksam Challenge i Umeå och gick i mål  på fina 1.49.64,  långt före övriga löpare.
Foto:  Thomas Björklund