Anne rapporterar om Bjurholms kommunserie


KOMMUNSERIEN I BJURHOLM

Vi har nu avslutat de första 6 gångerna under våren med kommunserien. Det är en serie motionslopp där man kan gå, jogga och vissa tävlar. Vi har möjlighet att se, i alla fall jag, andra delar av vår kommun.

Den första deltävlingen gick i Bjurholm vid Bjurevi. Ett 40-tal personer från några år och uppåt startade de olika rundorna. Fin löpning efter älven för oss som sprang 2,5 km och för de yngsta ett varv runt idrottsbanan.

Andra gick vid Agnäs stolpfabrik. I denna härliga tallskog gick de 2,5 km. Där kunde man även springa 5 km och mindre för de yngre löparna.

Tredje gick vid Sunnanå skola. Där fick vi springa lite asfalt och grusväg. Passade mig alldeles förträffligt. En härlig runda som jag gärna springer igen.

Fjärde gick vid Vitvattnets skola. Där var det dels efter deras elljusspår och sedan ner till en fin badplats efter skogsväg.

Femte gick vid den otroligt vackra Slåttertjärn. Det ligger en bit efter Karlsbäck. Det gjorde inget att det regnade, det var så vackert. Efter de 3,5 km var det flera av barnen som badade. Lockade kanske inte mig, men ändå.

Den sista för säsongen gick vid Balsjö elljusspår. Lite kuperad bana på 2,7 km.

Dessa lopp kan verkligen rekommenderas. Efter varje lopp bjuds det på frukt och dricka. Det kostar ingenting att vara med. Snittet på dessa tävlingar ligger på ca 30 personer och alla åldrar är representerade. Ta tillfället i akt när höstsäsongen börjar och se vår vackra kommun. Loppen finns i VFIF:s kalender eller på hemsidan.

Anne Sundberg