Jenny och Kristoffer tog hem Gammliaterrängen
 - saxat från Jalles TC:s hemsida

Kristoffer Österlund, IFK Umeå hade sällskap av ett stort koppel löpare vid varvningen efter 4 km.

den 35:e upplagan av Gammliaterrängen gynnades av bästa yttre förhållanden, torrt i skogen och en solig kväll. På det första av de två varven, bildades en stor tätklunga med halvdussinet löpare anförda av Kristoffer Österlund, IFK Umeå och Andreas Brodin, IKSU Löpning. Tempot var relativt beskedligt och redan här kunde speakern Ivar Söderlind redan konstatera att det inte skulle bli något nytt banrekord. Första kvinnliga löpare till varvning inne på museiområdet var inte oväntat Jenny Jansson, IFK Umeå. Tvåa var Anna Jonsson från samma klubb.

I slakmotan efter cirka fem km satte Österlund in en högre växel och ingen förmådde hänga på. Österlund i mål på 27,53. Differensen till tvåan Andreas Brodin blev halvminuten. Bakom honom var det desto vildare kubbning, där Lukas Borgemo, IFK Umeå tillslut knep bronset i DM med några sekunders marginal.

Snabbaste Jallelöpare blev Daniel Andersson (30,32), som länge slog följe med Jenny Jansson.

I kvinnliga klassen defilerade Jenny Jansson, IFK Umeå hem segern. I år på 30,48. Tvåa var Anna Jonsson, IFK Umeå. Bronset tog Therese Bäckström, Bjurholms IF. Snabbaste Jallelöpare blev Birgitta Lanhede (36,35), som också blev veteranmästare i K50.

Dagens prestation stod nog 14-årige Erik Björkman, Umedalens IF. Han löpte in på smått otroliga 32.19. Det är en talang som UIF måste vårda ömt. Erik är också en duktig skidåkare i Täfteå IK vintertid.

Efter tävlingen var det sedvanlig prisutdelning i Gammliahallen, där alla närvarande fick pris. Stämningsfaktorn var hög både bland löpare och funktionärer denna vackra majkväll. Synd bara att inte fler än 60 startande upptäckt charmen i denna tävling.

Den officiella resultatlistan innehåller lite smärre justeringar i synnerhet på lagtävlingen. Täfteå IK vann veteran-DM i lag, före Stöcke TS Järnet och Jalles TC.

Text och foto: Leif Stening