Enkla favoritsegrar vid NLM i Umeå


Enkla favoritsegrar vid NLM i Umeå
Rose och Tegenfeldt utan riktigt motstånd på hemmaplan
-saxat ur Västerbottens Folkblad den 22 augusti

Efter mängder av tävlingar ute i landet fick våra stjärnor tävla på hemmaplan igen och de levererade precis som väntat.
– Kul att tävla här hemma på den kanonfina arenan., säger Viktoria Tegenfeldt, Ume Friidrott.

Viktoria Tegenfeldt tog nyligen dubbla SM-guld i Gävle och har efter det kört hårdträning inför Finnkampen. Ändå har hon precis som väntat, inga större bekymmer natt vinna 400-metersloppet på Norrlandsmästerskapen. Segertiden 56.03 blev dessutom nytt personrekord i den ovana grenen 400 meter.
– Mitt första 400-metertslopp på väldigt länge. Mitt förra rekord är från när jag var 16 år tror jag, skrattar Tegenfeldt, som hade fullt upp med att pusta ut efter loppet.

Stumnade rejält
– Det här var väldigt jobbigt. Jag körde ett väldigt tufft pass i torsdags och det kändes i benen. Jag stumnade rätt rejält i slutet, säger hon.  
På Finnkampen, som i år går i Helsingfors, är Sverigeettan Tegenfeldt uttagen både på 800 och 1500 meter.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på vad jag vill uppnå där men det ska bli riktigt roligt. Jag hoppas att min form ska hålla i sig.

Bara två startande på 100 meter
För O’dain Rose, IFK Umeå blev finalen på 100 meter en dans på rosor. Rose vann på tiden 10.91, men den stora snackisen efter loppet var att det bara var två startande i loppet.
– Väldigt tråkigt men vad ska man göra. Det är bara att köra på, säger Rose, som har USM att se fram emot nästa helg.
– Jag tog dubbla guld där i fjol som ett år yngre (100 m och 200 m) och därför vore det tråkigt om man inte lyckades med det igen, säger han.

Personbästa av Bjuhr och Konradsson
Noterbart är även att Elias Bjuhr, IFK Umeå, född 1993, satte personbästa och vann med 1.55.57 på 800 meter. I tresteg satte Fredrik Konradsson, IFK Umeå, född 1994, personbästa med 14.03, vilket är ett nationellt toppresultat i hans åldersgrupp.

Jakob Arvidsson

Viktoria Tegenfeldt, Ume Friidrott slog personrekord på 400 m

Foto: Thomas Björklund