100 meter en höjdpunkt vid Skelleftespelen


100 meter en höjdpunkt vid Skelleftespelen
av Roger Lindström, Norran

100 meter för herrar blev tävlingens clou på Norrvalla. O’dain Rose, IFK Umeå, och Andre Brännström, Skellefteå AIK, pressade varandra till rekordtider.

10,54 av O’dain i medvind   

Umeås O’dain Rose är den bästa sprintern Västerbotten fått fram på  många år. Nu sprang O’dain i sitt första heat på 10,54. Det hade varit nytt  banrekord om inte vinden varit för stark. För 23 år sedan sprang Malmös amerikan Marty Krulee på 10,55. För O’dain var det också lite oturligt eftersom han jagar en plats i  junior-EM.
– Jag måste springa under 10,60 i godkänd vind, förklarar han.

Nytt lopp

Det blev därför också en avslutande final som sista löpgren när vinden mojnat en aning.  O’dain sprang återigen under kvaltiden, 10,58.  
– Nej, ropar han högt, när han får höra att vinden återigen översteg 2,0.
– Men jag får klara kvaltiden i Sollentuna efter midsommar i stället, säger han.

 Bakom O’dain gjorde också André Brännström två strålande lopp på 10,73 och 10,83.
– 10,73 är det bästa jag gjort någonsin. Jag har ingen chans mot O’dain  i accelerationsfasen men sedan sprang vi jämnt, säger Andre.

 Storform

 Mattias Lindberg var en annan kille som visade storform. Mattias hivade iväg släggan 59,80.
– Lite surt när jag är så nära drömgränsen 60 meter och bara sju centimeter från distriktsrekordet. Men samtidigt är det jättekul att jag förbättrar mig i varje tävling. Mattias har nu en släggtävling i Bottnaryd och världsungdomsspelen i Göteborg som närmaste mål.
– Sedan kommer jag att lägga in en träningsperiod på några veckor inför junior-SM.