Vintercupen med rekorddeltagande


Vintercupen 7 november - IFK Umeås Öppna KM i löpning

 

Den första deltävlingen i Vintercupen bjöd som sig bör på vinterföre. Trots halka och "tjuvsläpp" sprang inte mindre än 32 löpare (nytt rekord för Vintercupen)! Kvalitén på loppet blev mycket hög och ser vi till de som stod på startlinjen så var nog detta årets bästa startfält i Västerbotten!

Snabbast av alla var IFK:s Joel Bodén som sprang på 14.48!! En helt otroligt bra tid särskilt med tanke på underlaget. På frågan hur loppet kändes svarade Joel:

"Ja, halkan var rätt besvärande. Jag hade tänkt köra på lite hårdare mot slutet men det gick inte att trycka på som jag ville".

Hur firar du nu segern?

"Först ska jag jogga ner samt köra några kortare 15-15 intervaller. Efter det så ska jag vara med på IFK:s säsongsavslutningsfest".

 

Som tvåa hittar vi IFK:s Anton Lundin 16.28 som i år bara har blivit bättre och bättre. Steget efter Anton kom Tony Berglund (första loppet för året).

Några som låg långt framme i täten var Tobias Lustig och Johan Bagge men dessvärre råkade de ut för en felspringning och var därmed borta från kampen om pallplatserna.


Snabbast av tjejerna var Rånäs Hanna Michaelsson (f.ö. Antons flickvän) på mycket fina 18.38. Tvåa efter Hanna var IFK:s Malin Skoog på 19.32 med Anna Barkander, IFK som trea på 20.38.


Ett roligt och oväntat inslag var Täfteås skidåkargäng som dök upp och tog tävlingen som ett snabbpass.

 

Tack alla tävlande! Den 11 december är det dags för nästa deltävling i Vintercupen med "Lucialoppet".

 

Hasse Nilsson

 

 

Första sidan