Medeldistansare snabbast i Nydalaterrängen (GP 14)


Medeldistansare snabbast i terrängen
- s
axat ur Västerbottens Kuriren den 9 september

Vinnare av Nydalaterrängen 2010 blev medeldistanslöparen Johan Bagge, Ume FI, för kvällen klädd i svart med en bild på bröstet för att hedra sin nyligen avlidne vän Thomas.

– Min säsong är egentligen avslutat så jag har bara tränat ett pass de senaste veckorna. Det var lite av en chansning att starta idag, jag kände mig seg hela vägen, men det är bara att bita ihop och köra. Jag sprang för min avlidne vän idag, det var mycket känslor där ute och det var skönt att vinna loppet, säger Bagge efter loppet.

1500-meterslöparen passade på att delta när distansen var ovanligt kort (4 kilometer) för att vara ett GP-lopp. Årets terränggiganter Tobias Lustig, Ume FI, och Kristoffer Österlund, IFK Umeå, var de som tog täten i årets 14:e GP-lopp. Först Lustig från start som sedan växlade över till Österlund. Bagge följde med hela vägen och segade sig sedan ifrån Lustig och Österlund den sista biten. I mål kom han på segertiden 13.17, vilket var sekunden före Lustig och ytterligare sex före Österlund.

Orienterare i form
På damsidan segrade Åsa Lindqvist, IKS Löpning, på tiden 15.49 nästan halvminuten före Jenny Jansson, Kattisavans IIF som var sju sekunder före trean Malin Skoog, IFK Umeå.

– Det kändes lätt och fint hela vägen idag. Jag är i fysisk toppform och då vill man bara tävla mer, Sen var det skönt när inga kontroller kunde ställa till det för mig, säger orienteraren Lindqvist som sprang SM i orientering förra helgen.

Lindqvist väntade sig en tuff öppning från Jenny Jansson men när hon kunde hänga med bra första fem minuterna så bestämde hon sig för att försöka gå ifrån vilket lyckades. Sedan blev det ensamlöpning resten av vägen.
För GP-löparna är det bara att ladda om, nu väntar på söndag Umemilen som just nu har över 200 anmälda.

av Gustav Pettersson
publicerad 2010-09-09
 

 

Första sidan