Guld och silver till O'dain Rose vid NM
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 29 augusti


 Guld och silver till O'dain Rose
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 29 augusti

Det blev två guld och ett silver. NM-helgen kunde nästan inte varit bättre.
– Jag är nöjd. Hittills... Men nu skall vi springa stafett också, sa O'dain Rose från IFK Umeå, som vann NM-guld på 100 meter. Men det skulle bli mer.

 Det var de Nordiska Mästerskapen i friidrott för klassen under 20 år som avgjordes i Akureyri, nästan femtio mil från huvudstaden Reykjavik. Och som bjöd på ett tidvis ganska blåsigt väder. Där det började med ett guld på 100 meter och där det som väntat blev en duell mellan O'dain Rose och norrmannen Per Magnus Arjun Solli. Sedan sprang Sverige också hem segern på 4x100 meter.
– I stafetten gick riktigt snabbt. Och detta var bättre än på 100 meter, där satte jag inte starten. Så om jag kan vara missnöjd, trots guldet, så var jag inte nöjd med mitt lopp på 100 meter.

Men Sverige hade inget bra läge i stafetten.
– Nej, vi kanske låg två meter bakom vid växling. Och jag kände att jag tog igen lite redan i växlingen, sa O'dain Rose.
Det blev guld på 4x100 meter med tiden 41,86 och med Norge tre hundradelar bakom. Därmed kunde Rose räkna in två guld, skulle det bli ett tredje också?
– Vi får se. Per från Norge är grym på 200 meter och han har gjort två tiondelar snabbare än vad jag har gjort. Så det gäller att ladda för det loppet, skulle ju vara kul att komma hem med tre guld.
Och visst är norrmannen "grym", han vann på 21,57 i en motvind på -1,3 meter/ sekund och med Rose som tvåa på 21,85. Duon var ensamma om att springa under 22 sekunder.

Nu var det inte nog med det heller. I lagtävlingen var självklart Rose med och bidrog till Sveriges totalseger - alltså också ett lagguld till O'dain Rose och det svenska laget.

HASSE SJÖGREN
Publicerad: 29 augusti 2010 kl 22.57
 

 

Första sidan