Finnkampsframgångar för IFK Umeå 
– saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida den 29 augusti


 

Finnkampsframgångar för IFK:arna

– saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida den 29 augusti

De IFK:are som deltog i finnkampen (senior- och ungdoms) skötte sig med den äran.

I finnkampens sista gren 800 m så kom finnkampstakterna verkligen fram! IFK:s Robin Rohlén valde klokt nog att lägga sig en bit bak och undvek därmed de finska hockeytacklingarna. In i sista kurvan hade Robin en position en bra bit efter ledande Jonas Hamm och fick där runda stora delar av fältet för att kunna svänga ut och spurta på bana 5. Fram till segrande Joni Jaako räckte inte slutforceringen men väl till en mycket fin 3:e plats i ett tufft lopp.

I herrarnas spjut ställdes svenskarna mot en mycket stark finsk uppställning där Tero Pitkemäki var den starkaste. 84,08 blev Pitkemäkis segerresultat och som väntat en finsk 16-6 seger. Vår egen svenske mästare Daniel Ragnvaldsson fick den här gången se sig besegrad av den mycket lovande junioren Kim Amb som nu persade med 77,81. Daniel slutlig 5:a med 75,72 i sista kastomgången.

I Ungdomsfinnkampen så gjorde Fredrik Konradsson debut i blågult. Med 1.94 som Fredrik tog i sitt första försök så blev det en svensk dubbelseger i grenen med Fredrik som 1:a! Till råga på allt så är unge herr Konradsson född-94 vilket innebär att han även nästa år kan vara med i u-kampen. 


Uppdaterad 2010-08-29

Skribent Hans Nilsson

 

 

Första sidan