Umeåtrio till Finnkampen
- saxat ur Västerbottens-Kuriren


 

http://www.vk.se/uploaded/image/2010/8/24/umebor_finnkampenm_468.jpg

Umeåtrio till Finnkampen
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 23 augusti

 

Efter helgens succé i SM tas tre Umeåbor ut till Finnkampen: Robin Rohlén, Daniel Ragnvaldsson och Viktoria Tegenfeldt. - Det här har man drömt om länge, säger Tegenfeldt.

Det var en, med Umeåögon sett, fin SM-helg i Falun. Värst var Ume Fi:s Viktoria Tegenfeldt som tog silver i både 800 meter och 1 500 meter och nu belönas med att representera det svenska landslaget i båda distanserna.
– Det är jätteroligt, det här är verkligen något man har drömt om länge, säger Tegenfeldt som blev informerad efter 1500-metersloppet att hon var uttagen.
– Jag blev jätteglad och dessutom att det var i dubbla, det var en bonus.

Tegenfeldts medalj kom lite som en blixt från klar himmel i och med att hon tog uppehåll i januari 2007 och bara tävlat sporadiskt på slutet.

Har du hunnit smälta helgen?
– Tja... Det har varit lite problem med sömnen ett par dagar, men det gör absolut ingenting, säger hon glatt.

– Man börjar väl smälta det eftersom men man har varit uppe i varv, speciellt efter 800-metersloppet, då var jag i extas.

Tröst
I herrarnas 800 meter såg Robin Rohlén, IFK Umeå, ut att vara på väg mot guld men tappade till ett brons och var efter målgången besviken med sin insats. Men då blev han tröstad av en plats i Finnkampen.
– Jag var och tjurade någonstans när jag fick lappen av min tränare, säger Rohlén.

– Det var en lättnad, men samtidigt är det svårt att släppa ett lopp direkt. Jag får ta lärdom av det som hände.

För Rohlén blir det den andra Finnkampen då han även var med för två år sedan. Den gången slutade han fyra men hoppas nu på ett bättre resultat.

Asplund petad
Anton Asplund, Ume Fi, har inte alls varit i form sedan EM i Barcelona slutade sist i finalen av 800 meter. Nu petas han också från den svenska truppen.
– Han var definitivt aktuell men han har haft det lite tyngre efter EM och inte fått det att lossna, säger förbundskapten Stefan Olsson. Jag hoppas han kan ta nya tag, han var ju en hjälte förra året.
Den mest självklara uttagningen från Umeå är Daniel Ragnvaldsson som i helgen tog SM-guld i spjut.

Finnkampen är nu till helgen och går i Helsingfors.

Publicerad: 23 augusti 2010 kl 23.28
 

Första sidan