Guld och brons till IFK Umeå vid SM i Falun
- saxat från IFK Umeås hemsida


Guld och brons till IFK Umeå vid SM i Falun
-saxat från IFK Umeås hemsida 2010-08-23


Ännu en gång så visade Daniel Ragnvaldsson att han verkligen är som bäst när det gäller. I nästa sista kastomgången kom guldkastet på det nya distriktsrekordet 76,57
- för övrigt Daniels 6:e (!!!) guld och 11 SM-medalj.

Tävlingen började annars med att junioren Kim Amb från Bålsta fick på ett jättekast med 75,86 (=PB) i andra kastomgången. Kim kastade även fint i 3:e omgången då spjutet flög 73,09. I detta läge såg det ut som att Daniel skulle få se sig slagen. Men som den mästerskapskastare han är så tog Daniel sig samman och i den näst sista kastomgången åkte spjutet iväg hela 76,57 vilket är ett nytt årsbästa tillika ett nytt klubbrekord och ett nytt distriktsrekord. En helt fantastisk prestation av Daniel som vi kommer att få se mer av nästa helg då han kastar i finnkampen

Under söndagen avgjordes även en av de mer ovissa finalerna under årets SM nämligen det manliga 800-metersloppet. Robin Rohlén hade enkelt tagit sig till final och såg den an med tillförsikt. När sedan Joni Jaako tvingades stryka sig pga av sjukdom såg förutsättningarna minst sagt intressanta ut. Efter en del kubbning på första varvet tog Robin täten vid ca 600 meter och behöll ledningen in på upploppet. Närmast bakom jagade framför allt Johan Rogestedt och det såg ut att kunna bli en duell bland dessa två. Dock in mot mållinjen passerades såväl Robin som Johan av Spårvägens Karim Mohammed. Brons till en något besviken Robin.

En som har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden är trestegshopparen Mattias Brunström. SM-tävlingarna var inte heller något undantag där han slog till med nytt PB och årsbästa, 14,41!

Först ut i tävlingarna av IFK:arna var annars O’dain Rose som sprang 100 meter. O’dain som sprang i det första heatet hade oturen att få en motvind på -0,8. Tiden blev 10,86 och en fjärdeplats för O’dain i försöksloppet vilket innebar att O’dain tog sig vidare på tid till final.

I finalen som även den gick i motvind svarade O’dain för ett mycket fint lopp och knep där en 6:e plats på 10,86 fram till bronset saknades bara 13/100. Vad man även skall ha i åtanke är att detta var O’dains första utomhus-SM i seniorsammanhang och att han var klart yngst i fältet (född-92 näst yngste deltagare var född -90).

Skribent: Hans Nilsson

 

 

Första sidan