O’dains magiska facit: dubbla guld och nytt ”pers”
- saxat ur Västerbottens Folkblad 16 augusti


 O’dains magiska facit: dubbla guld och nytt ”pers”
- saxat ur Västerbottens Folkblad 16 augusti

 O’dain Roses magiska form håller i sig. Igår tog han JSM-guld på 200 meter med nytt personligt rekord.
– Det går bra nu, konstaterar han.

IFK Umeås sprintertalang O’dain Rose är i magisk form för tillfället. I fredags säkrade han JSM-guld i paradgrenen 100 meter i stentuff konkurrens. Igår tog han ännu ett guld, och nytt personligt rekord dessutom, på 200 meter med tiden 21.71, 19 hundradelar bättre än hans tidigare rekord och fyra hundradelar bättre än det tidigare svenska rekordet för 19-åringar.
 – Den här helgen med dubbla guld är helt klart topp tre i min karriär, säger Rose, och nämner Finnkampen och juniorlandskampen i Mannheim som jämförande framgångar.

Bara gjort sju lopp
Guldet blir extra meriterande med tanke på att Rose är nybörjare på 200 meter. Loppet igår var hans sjunde (!) i karriären, träning inräknad. I och med guldet säkrade han även en plats på 200 meter i juniorlandskampen på Island i slutet på augusti, där han redan var klar på 100 meter.
– Det blir riktigt kul, framför allt norrmännen tror jag kommer bli riktigt tuffa konkurrenter, säger han. Nästa mål för Rose är dock senior-SM nästa fredag.

– Jag hoppas formen kan hålla i sig, för det känns riktigt bra just nu. Jag känner att jag borde kunna koma ner mot 10.60 och kanske även 10.50 om det är riktigt bra förhållanden, och då bör jag ligga bra till för en stafettplats i Finnkampen, fortsätter Rose.

Mycket länsframgångar
Västerbotten tog hem fem medaljer på söndagen. Robin Rohlén, IFK Umeå, tog silver på 400 meter (47.99), Erik Olofsson, IFK Umeå (62.06) och Anna Johansson, do tog brons i spjut (38.47), Jessica Lundmark, Skellefteå AIK, tog brons på 800 meter och Christoffer Ohlsson, Umedalens IF brons på 400 meter (50.73).

http://www.folkbladet.nu/wp-content/themes/folkbladet/images/users/108.jpgAv Jakob Arvidsson
sporten@folkbladet.nu
Publicerad 2010-08-16

Första sidan