Det knöt sig för Konradsson i NLM


Det knöt sig för Konradsson – skosnöret satte stopp för drömhoppet
-saxat ut Västerbottens Folkblad

Fredrik Konradsson var ett skosnöre ifrån att klara två meter i höjdhopp.
-Det var ruskigt nära, säger IFK Umeås 16-åriga hopptalang.

Fredrik Konradssons personbästa ligger på 1.98 i höjdhopp. Frågan är om inte den siffran höjs inom en snar framtid. Under helgens Norrlandsmästerskap i Örnsköldsvik var Konradsson ytterst nära att klara två meter. Men att ett skosnöre (!) gjorde att Konradson fick nöja sig med 1.96 som bästa höjdhoppsresultat.
-Jag var så ruskigt nära i andra försöket. Jag var över ribban men for in i stolpen lite och fastnade med skosnöret som gick av. Det var många som sa att de inte varit med om något liknande, berättar han.

Överlägsen seger
Men 1.96 räckte till en tämligen överlägsen seger i seniorklassen för 16-årige Konradsson som dessutom tävlade i P17-klassen där han segrade med ett hopp där ribban låg på 1.92. Som inte det vore nog imponerade Fredrik även i längdhopp. Första hoppet på 5.86 blev till hela 6.87 i tredje försöket. Alltså en ökning med mer än en meter.
-Det gick jättebra för mig. Nu var det mer vän godkänd vind (2,8 s/m) men ändå. Det var bara att gå ut ock köra, säger han.

Hur kommer det sig att det gick så bra i helgen?
-Det är nog framför allt för att jag har kunnat träna normalt igen. Jag har haft problem med en stukad fot som gjort att jag inte kunnat träna ordentligt. Nu på slutet har jag kört mycket spänstträning och det har gett resultat. Men höjdhoppet är fortfarande det jag tycker är roligast, säger han. Då Konradsson tävlade i  P17-klassen gick han miste om segern i herrklassen. Där segrade i stället Rober Lindberg, Skellefteå AIK, som hoppade 6.73 som längst.

O’dain i  topp
Annie Johansson, IFK Umeå, segrade i damernas längdhopp med 5.49 som bästa resultat. Tvåa blev Sandra Eriksson, Skellefteå AIK och trea Emma Granlund, Skellefteå AIK, som hoppade 5.15 respektive 4.85. IFK Umeås sprinttalang O’dain Rose segrade i finalen på Norrländska Mästerskapen, vilket var nio hundradelar snabbare än André Brännström, Skellefteå AIK, i en vindstyrka som mätte 2,5.

Av Joakim Bålfors
joakim.balfors@folkbladet.nu
Publicerad 2010-08-02

 

 

Första sidan