Två väntade segrare i Örträsk
- saxat ur Västerbottens Folkblad den 19 juli


Två väntade segrare
Inga överraskningar när Örträsksjön Runt avgjordes i lördags
- saxat ur Västerbottens Folkblad den 19 juli

Den klassiska tävlingen fick klara sig utan skrällar i år. Det gick som väntat både i herr- och damklassen. – Alltid lika kul att vinna, säger Niklas Berglund, segrare i herrklassen.

Vinsten för IFK Umeås Niklas Berglund var dock ingen dans på rosor. Förra helgen drog han på sig en revbensskada på Swampsoccerturneringen i Storuman, och på det sista toalettbesöket innan start lyckades han sträcka sig i ryggen då han stängde dörren.
– Helt sjukt, jag var redan halvskadad innan och sedan hände det där. Efter det kände jag mig ytterst tveksam till start, skrattar Berglund.

Trotsade skadorna
Men efter en lång och försiktig uppvärmning beslöt han sig för att testa ändå, och det slutade lyckligt med en rätt så komfortabel seger med tiden 38.02.
– Tidsmässigt var detta ingen höjdare, men det är alltid lika skönt att vinna, fortsätter han. Den enda som hotade Berglund på allvar var klubbkompisen Anders Hemmyr som slutade tvåa.

På damsidan var segrarinnan än mer väntad. Rutinerade Jenny Jansson, Kattisavans IIF gjorde ingen besviken utan vann i överlägsen stil med tiden 41.04.
– Jag sprang sex sekunder snabbare i fjol, trots att jag är bättre tränad nu, det känns inte så kul som den vinnarskalle man är.
– Men jag är givetvis glad över segern ändå och detta är en helt fantastisk omgivning att tävla på., säger hon.
Tvåa i damklassen blev IFK Umeås Malin Skoog, 21, som verkligen gjort en kometkarriär sedan hon nyligen började satsa på löpning.

Tävlingen Örträsksjön firade 25-årsjubileum i år och det var mycket folk som följde händelserna vid målgången. Totalt var det 88 deltagare med ett åldersspann från 2 (!) år till 65.

Jakob Arvidsson
jakob.arvidsson@folkbladet.nu
Publicerad 2010-07-19
 

 

Första sidan