Personbästa för Asplund - saxat ur Västerbottens Folkblad 16 juli


Personbästa för Asplund
- saxat ur Västerbottens Folkblad 16 juli

Anton Asplund har toppat formen inför EM. I går satte han nytt personbästa. Det räckte till en femteplats.
– Innan loppet tänkte jag bara att jag skulle gå ut och ha så kul som möjligt, och så blev det ju också, säger han. 

Det blev gott om lokala framgångar i ett soligt Karlstad igår kväll. Allra bäst gick det för Ume FI-löparen Anton Asplund, som på 800 meter satte nytt personbästa med tiden 1.48.12.
– Jag var lugn innan loppet och tänkte mest på att få in en bra känsla. Jag försökte att inte stressa utan att hitta ett snabbt, bra flyt, säger Asplund.
– Men jag har haft det här på känn nu, att jag har de här tiderna i kroppen, så det var skönt att jag fick det mesta att stämma, fortsätter han.

Om två dagar åker Asplund på ett träningsläger inför EM den 28:e juli. Det blir hans första riktigt stora seniormästerskap. Den fina skalpen i Karlstad i går kväll var en viktig självförtroendeboost för talangen.
– Det känns så klart väldigt spännande. Det blir ju den största tävling jag varit med. Det kommer vara mycket publik, och tv-sänt, men det brukar bara höja min prestation. Jag tycker bara det känns kul faktiskt, jag känner ingen extra press för det, utan jag känner bara en stor löpglädje just nu, säger Asplund

Med i samma lopp var även IFK Umeås Robin Rohlén, som också sprang riktigt bra och satte nytt säsongsbästa med tiden 1.48.55. Det räckte till en sjundeplats för Rohlén.

Ragnvaldsson trea

De lokala framgångarna slutar inte där. Rutinerade spjutkastaren Daniel Ragnvaldsson, IFK Umeå, slutade på tredjeplats i spjutet efter fem stabila kast över 70 meter, längsta kastet blev 74.30. Framför sig hade han belgaren Thomas Smet på 75.70 och segraren Gabriel Wallin, Södertälje, på 78.31.

Den fjärde och sista friidrottaren från Umeå var Johan Bagge, Ume FI, som slutade på tredjeplats i i B-finalen på 1500 meter med tiden 3.49.20.

Jakob Arvidsson
redaktionen@folkbladet.nu
Publicerad 2010-07-16 0:35 under Sport
 

 

Första sidan