Umeå C Nattmil (GP 4) blev ett rekordlopp

av Leif Stening

Den tredje upplagan av Umeå C Nattmil blev ett rekordlopp i många stycken. Hela 233 var anmälda till loppet och 209 löpare kom i mål. I fjol fullföljde 151 löpare

Vi fick också se en rafflande duell i manliga klassen mellan segrarna 2008 respektive 2009, Kristoffer Österlund, IFK Umeå och Andreas Fahlén, Edsbyns IF. Redan in på Strandpromenaden efter ca 3 km, hade de båda tillsammans med Tor Larsson, VF fått en lucka till Niklas Berglund och Jan Westerberg, båda IFK Umeå och Joakim Jonsson, Lavsjö.

Vid varvningen på Rådhustorget höll Andreas Fahlén i taktpinnen, tätt följd av Kristoffer Österlund. Det var först på den långa spurtrakan efter Kungsgatan som loppet avgjordes och där Kristoffer Österlund visade överraskande starka spurtkvaliteter. Segrartiden blev mycket goda 31.42 och med Fahlén två sekunder efter. Trea, ytterligare 30 sekunder efter, kom Jan Westerlund, IFK Umeå men numera boende i Sundsvall.

I kvinnliga klassen blev det inte lika dramatiskt, men samtidigt en mycket stark segrartid av Jenny Jansson, Kattisavans IIF. Klockan stannade på 36.42. Unga Malin Skog, IFK Umeå visade åter prov på stor löpartalang och kom i mål på 38.48. Trea var f d landslagslöparen (800m) Therese Ahlepil, Rånäs 4H på 39.54.

Umeå C Nattmil blev den härliga löparfest som arrangörerna hade hoppats på. Det bjöds på många härliga spurtdueller och många glada miner längre bak i fältet.

saxat från Jalles TC:s hemsida