Johanna vann även vid dagen efter SM-bronset


Johanna vann även vid PRK 3 dagen efter SM-bronset
av Roger Lindström, Norran

Johanna Panboon var den enda av SM-medaljörerna som ställde upp på 200 meter i PRK 3. Johanna vann förstås sitt heat.

Första gren
Första gren var 200 meter och Johanna Panboon var den ende av de fyra SM-medaljörerna som kom till start på 200 meter.
– Jag kunde sova i minibussen på väg hem från Norrtälje och hade dessutom sovmorgon i skolan, säger Johanna. Johanna vann sitt heat på 26,53 – klart godkänt. Och kanske 200 meter blir hennes bästa distans så småningom.
– Jag känner mig mycket mer avslappnad än när jag springer 100 meter, säger hon.
– Jag gillar dessutom att bli jagad, jag är bytet och Evelina är jägaren, säger Johanna och tittar på sin kompis Evelina Nilsson. Evelina tävlade inte, hon körde ett träningspass i stället.
– Jag hann bara sova fyra timmar i natt så jag kände mig inte redo.

Nytt distriktsrekord vid SM
Nämnas kan också att tjejernas tid i försöket på SM, 48,90, var nytt distriktsrekord för Västerbotten även bland seniorerna. Killarnas 200 meter blev en seger för David Rångefors som tog ut sig så mycket att han fick tömma magen efter loppet.
– Det gick bra i 120 meter men sista 80 ligger där, säger han, och visar in i buskarna. Tiden 23,84 är hyfsad.
– Jag har haft en sträckning och inte kunnat träna så mycket som jag vill. Så i år blir det 100 meter som jag satsar på, säger David. Erik Östlund slog personligt rekord med 24,54.
– Jag har bara hållit på med friidrott ett år, tidigare spelade jag fotboll i Bureå men drog på mig en stressfraktur och lade av. Nu känns det kul med löpningen, säger han.

Strul med eltid
Däremot blev det strul med eltidtagningen på 3 000 meter.
– Målkameran lägger bara av ibland och det är verkligen jobbigt, säger Per Andersson. Skellefteå kommun äger målkameran med fritidskontoret visar inget som helst intresse av fixa till den här så viktiga detaljen för friidrotten.
– Det är som att fotbollslagen fick spela match med bara ett mål, säger Per. Nu fick dessutom killarna springa ett varv för mycket. Adam Nilsson vann på 11.12,1 manuell tid.
– Personligt rekord på 3 400 meter, säger han och skrattar. På 3 000 meter hade han kommit just under 10 minuter.

Tobias i gång med spjutkastningen
Till sist: Tobias Wallström har kommit igång så smått med spjutkastningen efter sin fotoperation i vintras.
– Jag ligger kring personbästa, 54 meter, stillastående. Jag har inte tänkt ge upp karriären förrän jag kastat 70 meter, lovar Tobbe

 

Första sidan