Lustig vann Gammliaterrängen (GP 3 och SDM-VDM) - saxat ur Västerbottens-Kuriren den 28 maj


Lustig vann Gammliaterrängen
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 28 maj

TERRÄNGLÖPNING Tobias Lustig, Ume Fi och Åsa Lindqvist, Iksu hette segrarna när årets tredje GP-lopp den åtta kilometer långa Gammliaterrängen avgjordes i Umeå.

För 33:e gången arrangerades Gammliaterrängen vilket också räknas som Veteran-DM och DM i lång terräng i Västerbotten.

Favoriten och fjolårsvinnaren Kristoffer Österlund, IFK Umeå slutade på andra plats, endast sekunder bakom Tobias Lustig, Ume Fi. Segertiden 25,43 var över en minut snabbare än fjolårets segertid och en av de bästa genom tiderna.

Skapade en lucka
I stigpartierna strax efter halva loppet lyckades Lustig få en lucka som sedan höll hela vägen in i mål. Lite oväntat var det att den före detta skidåkaren Lustig vann då han blivit matförgiftad i måndags och därmed haft långt ifrån optimala förberedelser.

– Jag kände mig pigg trots uppladdningen och testade att sticka ifrån en bit efter varvningen. Jag fick en liten lucka, men Kristoffer knappade in på mig i alla utförsbackar och han var inte långt efter i mål, säger Tobias Lustig.

Lustig ser nu fram emot SM på arena i Falun som är nästa tävling på programmet. Det blir hans första SM i löpning. Tvåan i loppet Kristoffer Österlund tar nu över totalledningen i löpningens Grand Prix.

På damsidan blev det en hård fight mellan Jenny Jansson, Kattisavans IF och Åsa Lindqvist, IKSU. Jansson ledde efter halva loppet med sju sekunder och såg ut att gå mot seger.

Släppte direkt
Lindqvist kände sig dock stark trots att hon halkat efter i början och plockade ganska snabbt in avståndet. Med två kilometer kvar gjorde sedan Lindqvist ett ryck och Jansson släppte direkt. Lindqvist kunde efter det defilera i mål på segertiden 30,45. Det var Lindqvist snabbhet i utförsbackarna som fällde avgörandet idag.

Efter att ha förlorat mot orienteraren Helena Jansson tre gånger på en vecka var Lindqvist nöjd efter segern.

– Jag tänkte före start att jag kan ju inte få stryk av en Jansson igen. Jag bestämde mig före loppet att jag skulle ha koll på Jenny och försöka slå henne och det lyckades jag bra med, säger en glad Åsa Lindqvist.

Gustav Pettersson
Publicerad: 27 maj 2010 kl 23.56
http://www.vk.se/Article.jsp?article=353506

 

 

 

Första sidan