Resultaten lovade gott vid PRK i Skellefteå 24 maj - saxat ur Västerbottens Folkblad


Resultaten lovar gott
- saxat ur Västerbottens Folkblad den 25 maj

 Årets första utomhustävling för många. Då radade friidrottarna upp.

På måndagskvällen arrangerades den första av de Personliga Rekordens Kvällar på Norrvalla i Skellefteå. För många var det utomhuspremiär för 2010.
Bland annat sprangs årets första GP-tävling i form av 1500 meter. Redan från start var det dock klart vilka två det skulle handla om: Pär Wikberg, Skellefteå AIK, och Kristoffer Österlund, IFK Umeå. Den sistnämnde visade sig vara starkast och vann med tiden 4.16.26.
– Det bet ifrån rätt bra i dag även om jag inte är stolt över tiden, säger Österlund som laddar inför Stockholm maraton om två veckor.
– Jag hoppas kunna springa under 2.20 där så att jag kan bli uttagen till EM i Barcelona. Risken är dock att det är lite för varmt och att tiderna kommer att gå upp mot 2.25.

Tillbaka från skada

På 100 meter visade Skellefteå AIK:s André Brännström, som varit skadad i knät, fin form. Han vann på tiden 10.93 (+1.1) före Adam Andersson som sprang in på 11.01.
– Riktigt härligt. Trodde inte att jag skulle komma tillbaka så fort, säger Brännström som har 10.83 som personbästa från 2007.
– Jag tror att jag kan ta det den här sommaren.

Bland tjejerna vann Evelina Nilsson, AIK, på fina 12.40, 11 hundradelar bättre än sitt tidigare rekord. Men blåsten mättes upp till 2,5 m/s vilket gör att resultatet inte räknas.
– Vi har varit på träningsläger i Italien och det har gett resultat, säger Nilsson som sedan var med och tog distriktsrekord på 4×100 meter för både F18 och F20.
Tillsammans med Fanny Panboon, Elvira Lindström, Matilda Sjödin sprang laget in på tiden 50.23. Nu väntar troligen stafett-SM till helgen.
– Är de i hyfsad form har de bra finalchans, säger tränaren Lennarth Johnsson.
I slägga slog Mattias Lindberg, Skellefteå AIK, nytt distriktsrekord när han klev upp en klass till P20 och kastade 51.47.

Av Magnus Lindkvist
magnus.lindkvist@folkbladet.nu
Publicerad 2010-05-25 0:29 under
Sport.

 

 

Första sidan