Österlund trivs i London – saxat ur Västerbottens Folkblad den 26 april


Österlund trivs i London
– saxat ur Västerbottens Folkblad den26 april

En sak är glasklar. IFK Umeås maratonlöpare Kristoffer Österlund trivs alldeles förträffligt längs Londons gator.
I år blev det ”pers” och 19:e plats i London Marathon.

2006 gjorde Kristoffer Österlund sitt livs maratonlopp. Han sprang på tiden 2.21,08 vilket fram till i går var hans personliga rekord. I går var det hela 30 000 löpare som kom till startplatsen i Greenwich för att göra upp om placeringarna i det storinternationella maratonloppet. IFK Umeås Kristoffer Österlund var en av dem.
– Eftersom det är EM-år har jag satsat lite extra den här vintern. Jag vill ju gärna komma med till Barcelona, säger Österlund.

Det var tämligen optimala förhållanden strax före start med lite regn och cirka 15 grader.
– Jag hade en något kaotisk start, men till sist hittade jag en bra klunga bestående av två engelsmän, berättar IFK Umeålöparen.

Bra hemresa

Efter halva loppet hade Kristoffer Österlund strax under 1.09 vilket skvallrade om att ett ”pers” kunde vara på gång.
Han fick en bra ”hemresa” och tämligen avslappnat kunde han springa över mållinjen på grusgången vid självaste Buckingham Palace.
– Det var en skön upplevelse att springa årets London Marathon. Det var massor med publik längs gatorna vilket gör det extra festligt, säger Kristoffer Österlund.
Han sprang in i mål som 19:e man i den storinternationella konkurrensen och han kvaddade sitt gamla rekord med en minut och två sekunder.
– Jag är nöjd både med placeringen och tiden 2.20,06 behöver jag ju inte heller skämmas över, konstaterar Kristoffer Österlund. Tsegaye Kebede från Etiopien vann årets London Marathon med tiden 2.05,19.

http://www.folkbladet.nu/wp-content/themes/folkbladet/images/users/22.jpgAv Jerry Lindkvist
jerry.lindkvist@folkbladet.nu

Publicerad 2010/04/26 0:38 under Sport.

 

Första sidan