Silver och brons till Elias och O'dain vid IJSM


 

 

Silver och Brons till Elias och O’dain vid IJSM
saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida

I IJSM som avgjordes i Malmö under helgen så tog IFK 2 medaljer genom Elias Bjuhr (silver på 1500 m P17) och O'dain Rose (brons på 60 m i P19). Båda medaljerna hade dessutom doften av guld..

 

O'dain som i år har tagit steget upp till P19 imponerade stort i försöken med 6.97 och enkelt avancemang. I semin gick det lika lekande lätt och en heatseger bärgades på 6.93.

Finalen blev sedan en minst sagt dramatisk historia. Helsingborgs Benjamin Olsson formligen flög ut ur start blocken i en helt perfekt start. Benjamin behöll greppet in mot mål där David Sennung (Ullevi) och O'dain närmade sig. Över mållinjen fällde sig de 3 löparna och endast tusendelar skiljde till Benjamins fördel där såväl han som David fick tiden 6.86. Endast hundradelen bakom hittar vi vår egen O'dain Rose som på nytt svarade för ett fantastiskt lopp. 6.87 och en bronsmedalj blev utfallet.

Värt att poängtera är att O'dain var yngst i startfältet där han var den ende 92:an.

"Bara till att ladda om batterierna till nästa helgs Stora ISM" var O'dains kommentar.

 

I P17 stod Elias Bjuhr på startlinjen i 1500 metersloppet. En Elias som innan start var mycket osäker på formen efter att ha åkt på en förkylning veckan innan. Eftersom antalet avprickade löpare endast uppgick till 12 stycken utgick försöksloppen.

När sedan loppets store favorit, världsmästaren Johan Rogestedt drabbades av sjukdom natten mot söndag blev finalen en rätt öppen historia. Elias la sig tidigt i rygg på Brommas Jonas Wahl-Sjöman och grabbarna körde på i jämn hård fart. In på upploppet kom Elias och Jonas i det närmaste sida vid sida. Jonas visade sig dock vara den starkare och kunde ta hem loppet på 4.01,74 före Elias som persade med tiden 4.02,14.

"Jag är så himla nöjd, silver och ett pers känns så otroligt skönt", sa den alltid lika positive Vindelynglingen. 

 

I tresteget för M22 gjorde Mattias Brunström mästerskapsdebut i de blåvita färgerna. I det 10 man starka finalfältet svarade Mattias för en klart godkänd insats genom att greja 13.75 och en 5:e plats.

Vi hade även hoppats på att få se Robin Rohlén nere i Malmö men en irriterande förkylning slog till dagarna innan tävling och Robin fick tyvärr kasta in handduken. Det kommer dock nya chanser -  nästa helg stundar ISM!

---------------

 

 

Första sidan