Jan Westerberg, IFK Umeå reprisvann DM i Vännäs


 

Jan Westerberg, IFK Umeå reprisvann DM i Vännäs
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Årets korta terräng-DM blev lite av en repris av fjolårets. Tävlingen gick nu som då i Vännäs och Jan Westerberg, IFK Umeå, vann som i fjol herrklassen. I damklassen blev det däremot en ny etta i och med att Bjurholms Therese Bäckström vann.

Inte lika bra tränad som ifjol
– Jag anser mig inte lika bra tränad som i fjol och därför blev min sluttid i dag överraskande bra, sa Jan Westerberg efter att ha fått veta, att han nu vann på tiden 14.17, sex sekunder bättre tid än i fjol. Sundsvallsbon Westerberg kommer förmodligen upp till Umeå igen om tre veckor.
– Jag är lite sugen på att springa Umemaran. Inte helmaran men kvartsmaran, sa Westerberg.

Gick ifrån på andra varvet
Westerberg ledde vid varvningen steget före klubbkamraten Niklas Berglund på tiden 07.03 men i ett motlut i början av andra varvet gick han ifrån och vann med åtta sekunder före Berglund. Tävlingsansvarige Lukas Borgemo, Vännäs, blev trea. Loppet gick över två gånger två kilometer.

Therese mästarinna
Bjurholms Therese Bäckström blev dammästarinna, men för henne var distansen ändå kanske i kortaste laget. Therese är en tuff tjej, som tränar i stort sett utan avbrott hela året.
– Nja, det blir ett uppehåll på ett par tre veckor nu under hösten. Sedan blir det skidträning.  Vasaloppet har jag kört flera gånger och det har jag tänkt göra även till vintern, sa Therese. Även Therese slog sin tid från i fjol, då hon blev tvåa på 18.45. Nu blev hennes tid 28 sekunder bättre.

Sju ungdomar sprang 2 000 meter och totalt DM-tävlade 35 löpare.

Första sidan