Wow, vilken Umemil! - saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida


 

Wow, vilken Umemil!

2009-09-13 15:37

 

Det tidigare rekordet för antalet anmälda till Umemilen ute på Nydala krossades idag fullständigt! Inte mindre än 353 löpare fanns med i rullorna innan start varav 325 också sprang hela loppet. Vädret visade sig också från sin bästa sida så det blev en trevlig tillställning.

 

Det soliga och fina vädret bidrog till att köerna till efteranmälningarna ringlade långa. Inte mindre än 199 av löparna hade valt att springa 10 km distansen så det var ett imponerande startfält som gav sig iväg ut rund Nydalasjön.

Snabbast av alla på milbanan var Tobias Lustig från Jukkasjärvi som med ett imponerande lopp vann på tiden 31.45. Trea och snabbaste IFK:are blev Janne Westerberg på tiden 32.39. Av tjejerna var inte helt oväntat GP-suveränen från Kattisavan, Jenny Jansson snabbast. Hennes tid skrevs til 36.51.

Men Umemilen är framför allt ett motionslopp där tiderna inte är det allra viktigaste utan där prestationen av att ha fixat en mil är det som räknas. I målfållan såg vi många trötta och nöjda motionärer som fick en härlig tur i det fina höstvädret.

Under de närmsta dagarna kommer vi att lägga ut ett bildgalleri samt en film från loppet. Så håller uppdaterade genom att surfa in på vår hemsida nu i veckan!

http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=177301

 

Uppdaterad
2009-09-13 16:05

Skribent

Hans Nilsson

 

 

Första sidan