Anton var tvåa - Antons drömlopp
- saxat från Ume FI:s hemsida


Anton var tvåa!!!
Skrivet av Johan Bagge   
Tisdag, 1 September 2009 17:45

 

 []

Granskningar av målfotot i efterhand har visat att Anton var 2:a och inte 3:a i helgens Finnkamp. Anton blev alltså bästa svensk och
det personliga rekordet korrigeras  därför till 1.48.39.  Drömloppet var i verkligheten alltså  ännu bättre än vad vi först trodde! 
 
Antons drömlopp
Skrivet av Johan Bagge   
Söndag, 30 Augusti 2009 20:54

Sista loppet för säsongen - då passade Anton Asplund på att göra sitt livs snabbaste lopp, och sprang in på nya personliga rekordet 1.48.42!!!

Svenskarna kom 2:a, 3.a och  4:a och säkrade därmed dubbelseger in Finnkampen- det var en riktig rysare. Alla tre persade. Anton med en sekund! Loppet var perfekt upplagt för bra tid. Anton la sig sist och flöt med i jämn hög fart och i sista kurvan hade han krafter att göra en stark avslutning och tog sig i mål som 3:a - en väldigt bra prestation i sin första seniorlandskamp.

Tiden är så bra att det är det näst snabbaste en 19-åring har sprungit - genom tiderna! (I Sverige). Bara Mattias Claesson har sprungit snabbare. Bättre kunde inte säsongen slutat och eftersom det tidigare i sommar gått lite trögt så var det  ett efterlängtat kvitto på att träningen fungerat bra under vintern, och det ger förstås arbetsro och självförtroende inför nästa säsong.  Stort grattis och njut av segerbanketten

-------------------

 

Första sidan