Distriktsrekord av Daniel i Finnkampen - saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida


[]

Distriktsrekord och årsbästa av Daniel!

2009-08-30 21:00

I Finnkampen skötte sig våra IFK:are med den äran! Daniel Ragnvaldsson visade vilket proffs han är och satte ett prydligt årsbästa och ett nytt distriktsrekord. I Ungdomsfinnkampen vann O'dain 100 meter samt var med om att vinna stafetten.

Herrarnas spjuttävling var på förhand en given finsk gren där 16-6 i finsk favör förväntades. Di svenske ville dock annorlunda och spjutnestorn Daniel Ragnvaldson visade med ett nytt årsbästa och distriktsrekord på 75,93  i sitt första kast att svenskarna minsann tänkte sälja sig dyrt. Detta visades även av att samtliga svenska spjutkillar noterade årsbästa och att Gabriel Wallin kunde spräcka den på förhand givna finska trippeln där 16-6 istället ändrades till 14-8. Ett mycket viktigt resultat för den svenska truppen där varje poäng var ytterst viktig.

Daniel berättar: " Det var en härlig stämning på stadion och ett otroligt drag. Finnkampen är en helt otrolig tävling. Spännande in i det sista och i kväll njuter vi av segerns sötma. Tittar jag framåt så är nu den egentliga tävlingssäsongen slut och det som återstår är någon Castorama i september. Det finns kanske något klubbrekord även där som man kan slå?" '

Det distriktsrekord Daniel raderade ut var Leif Lundmarks rekord från 1986 på 75,06 satt i Boden.

Sista grenen kom att fälla avgörandet i herrkampen och där får vi verkligen lyfta på sportkepsen och applådera Anton Asplund som gjorde ett fantastiskt lopp. Den friidrottsälskare som inte berördes av den prestationen finns inte.

I Ungdomsfinnkampen sprang O'dain Rose 100 meter. Ett lopp där O'dain på förhand var favorit och även kunde infria förväntningarna med ett segerlopp på 11.00 i tillåten vind +1,0. O'dain visar här att han nu är stabil på tider kring 11 blankt och därunder. Vi ser redan nu fram mot nästa säsong där det skall bli spännande att följa vår talang. Av säsongen återstår nu Skol-SM för O'dains del.

I stafetten bidrog även O'dain till seger genom att springa slutsträckan där Sverige vann på 42,15 - Finländarna diskades här.

Att det var smått galet i den svenska truppen efter seger i alla 4 matcherna visar inte minst ett hastigt SMS från O'dain som säger "jag kanske missar tåget hem..."

 

 

Första sidan