Sämsta tiden - vann bilen


Sämsta tiden – vann bilen!
av Lars Lindgren, Västerbottens Kuriren 

- Det här händer bara inte!
Bilvinnaren i gårdagskvällens ”Spring en mil, vinn en bil” var överväldigad.
- Där hemma skämtade vi om att jag inte skulle ta med mig bilen till tävlingen. Jag skulle ju vinna en bil och kunna köra hem med den, sade Per Edlund, en 36-årig röbäckare, som berättade att han har sprungit det här loppet två gånger tidigare.

Sämsta tiden men nöjd
- Jag gjorde min sämsta tid i kväll men jag är ändå ganska nöjd med tävlingen, skojade Per och satte sig i sin nya kärra säkert med en rysning av välbehag.
- Hemma vet dom ingenting än. Jag undrar om jag ska ringa eller bara köra hem och säga att jag vann bilen, sade Edlund.
Lottningen gick till så att man först drog första siffran i de tresiffriga startnumren (0, 1, 2, 3 eller 4). Det blev en nolla och sedan blev tiotalsiffran fem. Då kallades alla med startnummer från och med 50 till och med 59 fram och så drogs en sjua. Startnummer femtiosju vann. Och det numret hade Per Edlund. 

Niklas Berglund vann
Löptävlingen då? Den vanns av IFK Umeås Niklas Berglund före Iksus Andreas Brodin och Joakim Jonsson, Lavsjö.
- Andreas drog under hela loppet och han drog bra. Först när det återstod ett par hundra meter kunde jag gå förbi och vinna, sade Berglund som vann på tiden 32.58 fem sekunder före Brodin.
Snabbaste dam blev förra skidtjejen och GP-rekordens Kristina Hugosson, Skellefteå IF. Kristina vann på tiden 41.00 drygt en minut före Therese Bäckström, Bjurholm. Trea blev Katarina Hermansson, Sävar. Loppet hade lockat drygt 450 deltagare.

Per Edlund jublar efter att har fått veta att han vann bilen i "Spring en mil, vinn en bil".
Foto: Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Första sidan