Jenny stal föreställningen i Umemaran


Jenny Jansson stal föreställningen i Umemaran

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

 

Kattisavans Jenny Jansson stal föreställningen när den 36:e Umemaran avgjordes i lördags (11 oktober). Jansson vann damklassen på nytt personligt rekord och slog alla de deltagande västerbottniska herrarna.

 

Osäkert om start

– Men det var länge osäkert om jag skulle kunna starta. Jag har varit förkyld och hade faktiskt tänkt ringa och höra om jag kunde få tillbaka anmälningsavgiften, sade Jenny.

Men nu startade Jenny och det gick bra. Så bra att hon lyckades slå sitt gamla rekord med en minut och sju sekunder. Hennes nya rekord lyder på 2.56.53.

– Jag har känt att formen har varit bra, men så kom förkylningen. Men den satte kanske inte ner min form så mycket.

När det gäller långlöpning är det ingen tvekan om vem som är länets löpardrottning. Jenny har deltagit i elva av säsongens 16 GP-lopp och har vunnit alla elva.

– Men nu blir det vila. I alla fall i två veckor, sade Jansson.

 

Matti Linna upprepade fjolårssegern

Tre norrbottniska herrar kom i mål före Jenny men sedan kom Jansson.

Snabbast av alla var 38-årige Matti Linna från Nilivaara IS. Linna vann även fjolårets Umemara.

– Det gick undan ganska bra trots att jag fick springa ensam i täten hela tiden. Jag var faktiskt bara cirka 40 sekunder från mitt personliga rekord, sade Matti som vann på 2.38.13.

Matti berättade, att han har gjort 16 maror varav fyra i år. Några tider på 10 000 meter kunde vi inte få.

– Jag springer aldrig på bana. Och det beror på att vi inte har några banor att springa på i Malmberget, där jag bor, klargjorde Linna.

Tvåa i loppet blev Luleåkamraternas Kenneth Boman (7.14 efter Linna) och trea blev Johan Lagerskog, Arvidsjaur, som debuterade på distansen med att göra 2.51.45. Fyra blev Jenny Jansson och som sexa kom Johan Larsson, Stöcke, in. Larsson blev därmed GP-etta för dagen.

 

Tony och Ulrika på kvarten

Tony Berglund, IFK Umeå, vann klart den korta distansen, kvartsmaraton. Tony, som äntligen tycks vara fri från skadeproblemen, vann på en mycket bra tid (33.17).

– Det känns verkligen skönt. Nu kan jag hoppas på att äntligen kunna förbereda mig ordentligt inför nästa säsong, tyckte Tony.

 Bästa dam på kvarten blev Ulrika Forsgren, IK Star Abborrträsk. Om man nu inte räknar Moa Lindgren, som åkte i barnvagn med pappa Michael som motor. Tävlingen gällde som GP-final och som DM.

 

Första sidan