Första segern för Jan Westerberg i GP


Första segern för Jan Westerberg i GP

av Lars Lindgren

 

IFK Umeå tog de fyra första platserna i herrklassen, när terräng-DM avgjordes i Vännäs lördagen den 20 september. Vann gjorde klubbens nyförvärv för året, Jan Westerberg från Haparanda, som nu fick sin första GP-seger.

 

Tung tvåkilometersbana

Distansen var fyra kilometer och den löptes i två varv på en ganska tung tvåkilometersbana. Vid varvningen ledde IFK:aren Niklas Berglund med ungefär 30 meter.

– Men under andra varvet nöp det till bakom ena låret och jag kunde inte hänga med när Westerberg kom, sade Niklas.

Westerberg vann med nio sekunder före Kristoffer Österlund, som slog Niklas Berglund med en sekund. Fjärde man blev Anders Hemmyr, som har kommit tillbaka till löpningen nu i säsongens elfte timma.

 

Nöjd med dagen

Och Jan Westerberg var nöjd med dagen, med tävlingen och över huvud taget med tävlingarna här i trakterna.

– Jag bor i Sundsvall nu och åker upp hit ibland. Det finns många tävlingar här i Västerbotten och dessutom finns det många bra löpare här, sade Westerberg, som i Umeå har utbildat sig till jurist och som nu alltså har jobbar i Sundsvall.

– Visst skulle jag gärna ta ett jobb i Umeå. Kvar i IFK Umeå blir jag i alla fall, lovade Jan.

 

Jenny Janssons tionde GP-seger i år

Damsegrarinna blev även denna helg Kattisavans Jenny Jansson. Jenny verkar bara bli bättre och bättre. Vann nu sin tionde GP-seger för säsongen och den här gången med 2.21 före Bjurholms Therese Bäckström.

– Ja, det har varit en bra säsong för mig men jag har faktiskt inte satt så många personliga rekord i år, sade Jenny.

Eftersom det var DM så var det också lagtävling. Bland herrseniorer vann IFK Umeå och bland herrveteraner vann Iksu friidrott.

                                                                          

 

 

Första sidan