Joel och Helena segrade i 39:e Röbäckskneget


Joel och Helena segrade i 39:e Röbäckskneget
av Lars Lindgren, Västerbottens Kuriren

Det blev nya segrare i Röbäckskneget, som lördagen den 23 augusti avgjordes för 39:e gången. Skellefteåkillen Joel Bodén, som numera tävlar för Hälle IF, Ljungskile, och elitorienteraren
Helena Jansson, IF Hagen, Skövde, vann seniorklasserna.
—Jag är hemma på semester eller sommarlov och passar på att vara med i en del tävlingar, berättade Bodén, som för en vecka sedan vann Kågeluffen.

Sex GP-segrar under Skellefteåtiden
Joel Bodén tog sex GP-segrar under tiden han tävlade för Skellefteå AIK. Han är medeldistansare och har varit nere på 3.40 på 1 500 meter.
—Men det är ett par år nu sedan jag sprang 1 500 meter. Jag har varit skadad i en hälsena men nu verkar det ganska bra.
I Kågeluffen blev Umeås Kristoffer Österlund tvåa halvminuten efter Bodén på drygt 30 minuters löpning och i lördags blev Österlund också tvåa, nu 29 sekunder efter på drygt 20 minuters löpning. Det säger en del om Bodéns klass.

Framgångsrik orienterare
Helena Jansson, läkarstuderande i Umeå, har flera medaljer från VM och EM i orientering och hennes seger i Kneget var inte helt otippad.
— Det gick lite sakta i början och för mig kändes det faktiskt lite konstigt att inte behöva tänka på något annat är själva löpningen, sade Helena, som är van vid att även hålla koll på var hon är när hon är ute och springer.
— Jag ska försöka lära mig att åka skidor nu. Jag ställde upp på SM i skidorientering i vintras men det lyckades inte så bra, sade Helena med ett leende.

Jenny Jansson, länets GP-etta, blev nu tvåa 46 sekunder efter Helena. Jenny tyckte själv att hennes lopp var ganska medelmåttigt, men hennes tid skulle ha räckt till GP-poäng även i herrklassen. Nu tog Jenny sin 26:e GP-seger.

Tillbaka på Röbäcks idrottsplats
Kneget var nu åter tillbaka på Röbäcks idrottsplats efter att i två år har gästat Umåker. GP-distanserna var denna gång sju kilometer.
Tävlingen lockade drygt etthundra deltagare och gick i bästa tänkbara sensommarväder.

 

Första sidan